GEORGE SOROS, vizat de un atentat cu BOMBĂ. Dispozitivul, amplasat în CUTIA POȘTALĂ a miliardarului

Redactor:
Marinela Sarbu
GEORGE SOROS, vizat de un atentat cu BOMBĂ. Dispozitivul, amplasat în CUTIA POȘTALĂ a miliardarului
Un dispozitiv exploziv a fost găsit luni într-o cutie poștală din apropierea locuinței din New York a miliardarului George Soros, ținta preferată a militanților de dreapta din Statele Unite și Europa de Est, a anunțat The New York Times citând surse din poliție.

Autoritățile au ajuns la domiciliul din Katonah, New York, după ce au primit un apel despre un pachet suspect la ora locală 15:45, a informat Times.

„Un angajat al reședinței a deschis pachetul, dezvăluind ceea ce părea a fi un dispozitiv exploziv”, a transmis poliția într-o declarație către Times.

Angajatul a pus pachetul într-o zonă împădurită și a chemat poliția. Echipa tehnică a echipelor de bombe a sosit și a detonat-o, a declarat un oficial al poliției pentru New York Times.

Soros nu era acasă la acea oră, a informat Times.

Miliardarul George Soros s-a născut la 12 august 1930, în Budapesta, Ungaria. S-a născut la Budapesta ca Gyorgy Soros în familia evreului Tivadar Soros și în copilările a supraviețuit Holocaustului evreilor din Ungaria.

În octombrie 2009, Soros avea o avere de circa 8 miliarde de euro. Soros este proprietarul unor fonduri mutuale, între care celebrul Quantum Group of Funds.

Acuzat că a devalorizat Banca Angliei

Soros a devenit notoriu după ce, în anul 1992, a făcut un profit de un miliard opt sute de milioane de dolari, mizând la bursă pe deprecierea lirei sterline. Ulterior, autoritățile britanice au fost nevoite să scoată lira din mecanismul de schimb valutar al UE.

În 1993 Soros a înființat Fundația pentru o Societate Deschisă, numită și Fundația Soros, care sprijină fundațiile sale din Europa centrală și de est și fosta Uniune Sovietică.

În timpul crizei imigranților din Europa, în 2015, Soros a îndemnat guvernele europene să contribuie cât mai mult la ameliorarea dezastrului umanitar ce se desfășura, fundațiile finanțate de el activând, ele însele, pentru salvarea și adăpostirea refugiaților.

Grupări naționaliste l-au criticat pentru aceasta, acuzându-l chiar că el ar fi de vină pentru dislocarea refugiaților.

Guvernul de la Budapesta în special a devenit un agresiv critic al lui Soros, de exemplu un discurs ținut în fața Parlamentului European, în care cerea Uniunii să limiteze cheltuielile excesive pentru politica de coeziune și agricultură a fost aspru criticat.

Conform lui Soros, conflictele sale repetate cu guvernul Ungariei au la bază ideea că „Planul lui Viktor Orban consideră că frontierele naționale sunt obiectivul, iar refugiații sunt un obstacol. Al nostru consideră că protejarea refugiaților este un obiectiv, iar frontierele sunt un obstacol.”

Inchide