Germania versus ISIS în Siria: Avioanele Tornado „nu pot zbura pe timp de noapte” și armele „nu trag drept”

Redactor:
Silviu Bănilă
Germania versus ISIS în Siria: Avioanele Tornado „nu pot zbura pe timp de noapte” și armele „nu trag drept”
Potrivit presei britanice, avioanele de vânătoare germane Tornado, care desfășoară misiuni contra ISIS în Siria, nu pot zbura pe timp de noapte, deoarece luminile din cockpit îl orbesc pe pilot.

Ministrul german al Apărării se confruntă cu o nouă situație jenantă, care are legătură tot cu echipamentele militare ale armatei, scrie Daily Mail.

Cele șase avioane trimise în Siria sunt dotate cu tehnologie de supraveghere și pot realiza fotografii HD, cu ajutorul infraroșului și chiar pe timp de noapte sau vreme nefavorabilă.

Bild scrie însă că pe timp de noapte, zborul este imposibil, deoarece piloții sunt „orbiți” de luminile aparatelor de bord.

Un purtător de cuvânt al ministerului german al Apărării a recunoscut că „există o mică problemă tehnică, care are legătură cu iluminatul cockpit-ului”.

„Este posibil ca ochelarii de noapte, purtați de piloți, să determine anumite reflexii”, a declarat oficialul german, adăugând că se lucrează la rezolvarea problemei, în cel mai scurt timp.

El a adăugat că momentan nu este necesară survolarea nocturnă a Siriei și avioanele de luptă funcționează la o capacitate de „100%”.

Armata germană s-a confruntat în ultimele luni cu mai multe situații jenante, legate de echiparea militară deficitară. Astfel, pușca de asalt G36 – la care armata renunță treptat – a devenit subiect de glumă, deoarece nu poate „trage drept” în condiții de temperatură ridicată.

La rândul său, Der Spiegel a scris în 2015 că armata folosește doar 4 din cele 39 de elicoptere de transport NH90. De asemenea, armata a anunțat recent că unul din rezervoarele externe ale unui avion de vânătoare Eurofighter din dotarea sa „a căzut”, chiar în momentul în care aparatul se pregătea pentru decolare. 

Inchide