Germania vrea să impulsioneze activitățile companiilor / Scholz: ”Vom contribui prin facilități fiscale, pentru a stimula investițiile acum”

Germania vrea să impulsioneze activitățile companiilor / Scholz: ”Vom contribui prin facilități fiscale, pentru a stimula investițiile acum”
Publicat: 18/11/2023, 07:30

Guvernul cancelarului Olaf Scholz a prezentat un plan complex privind stimularea activităților economice în Germania, prin îmbunătățirea competitivității mediului de afaceri, fiind prevăzute facilități fiscale și subvenții pentru companii, în principal pentru investiții ecologice.

În centrul proiectului se află Legea oportunităților de creștere economică, adoptată recent de Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului Germaniei.

”Coaliția guvernamentală germană vizează progresul, având obiectivul modernizării Germaniei, pentru a o face mai performantă în viitor și a stabili direcția unei economii neutre din punct de vedere climatic. Germania are nevoie de o economie puternică, pentru a asigura bunăstarea și stabilitatea inclusiv pentru generațiile următoare”, anunță Guvernul de la Berlin, în prezentarea Planului denumit ”Facilități de miliarde de euro pentru economia Germaniei”.

Cancelarul Olaf Scholz a afirmat că Germania rămâne o națiune puternică din punct de vedere economic, având perspective favorabile, subliniind însă că trebuie identificate și gestionate actualele provocări. Scholz a evidențiat importanța lansării unei ”ofensive” a Guvernului pentru stimularea activităților companiilor, subliniind că în centrul eforturilor va fi Legea oportunităților de creștere economică.

”Vom contribui și prin facilități fiscale, pentru a stimula investițiile acum, nu pentru a le amâna”, a declarat Olaf Scholz.

Legea oportunităților de creștere economică prevede stimularea investițiilor și inovațiilor prin simplificarea procedurilor fiscale și prin asigurarea unui mediu concurențial favorabil și echilibrat. Companiile germane ar urma să beneficieze anual de facilități fiscale în valoare de aproximativ șapte miliarde de euro, până în 2028.

”Legea oportunităților de creștere economică reprezintă o bază importantă pentru stimularea activării potențialului economiei noastre. Nu este vorba despre un program extins de stimulente economice. Trebuie să dăm impulsul pentru a utiliza potențialul economiei noastre”, a afirmat, la rândul său, ministrul german al Finanțelor, Christian Lindner.

Planul prevede măsuri de stimulare a investițiilor industriale în tehnologii ecologice și în sisteme eficiente din punct de vedere energetic, în scopul creșterii productivității și protejării climei. La nivel concret, Guvernul german va suporta prin subvenții directe până la 15% din bugetul alocat de companii pentru sisteme eficiente energetic. În cazul firmelor mici și mijlocii, rata de cofinanțare prin subvenții va fi majorată de la 25% la 35%. Sunt prevăzute și facilități fiscale privind deprecierea activelor mobile achiziționate după 1 octombrie 2023 și pentru clădirile industriale, urmând să fie introdus și un sistem digital de facturare între companiile germane.

Foto: Profimedia

Citește și:

Austria menține opoziția privind extinderea Schengen / ”Poziția de veto a Austriei nu este îndreptată împotriva Bulgariei și a României”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Programul „Străzi deschise” weekendul 27 și 28 aprilie: Ce facem pe Calea Victoriei?