Gest emoționant al Papei Francisc: a spălat și a sărutat picioarele migranților la slujba din Săptămâna Mare

Gest emoționant al Papei Francisc: a spălat și a sărutat picioarele migranților la slujba din Săptămâna Mare
Publicat: 25/03/2016, 16:19
Actualizat: 31/10/2016, 22:08

Prezent la un centru pentru refugiați de lângă Roma, Papa Francisc a spălat și a sărutat picioarele refugiaților musulmani, creștini și hinduși, la slujba de Joia Mare, dinaintea Paștelui Catolic, într-un gest de fraternitate.

Papa Francisc a mai susținut în cadrul ceremoniei de la Castelnuovo di Porto că atacul de la Bruxelles reprezintă un „gest de război” menit să distrugă solidaritatea dintre oameni, făcând trimitere la tensiunile dintre statele europene și imigranți.

„Avem culturi și religii diferite, dar suntem frați și vrem să trăim în pace”, a mai spus Suveranul Pontif.

Mulți dintre migranți au plâns atunci când Papa Francisc a îngenunchiat în fața lor pentru a le spăla și săruta picioarele.

Conform tradiției de la Vatican, spălarea picioarelor se adresa doar bărbaților, 12 persoane catolice fiind spălate pe picioare cu apă sfințită, în amintirea celor 12 apostoli. Papa Francisc a schimbat însă regulile, iar în ceremonia de joi au participat 8 bărbați și 4 femei.

Papa Francisc a fost întâmpinat cu un banner pe care scria „Welcome!” („Bun venit!”) în mai multe limbi. La plecare, acesta i-a salutat pe fiecare dintre cei 890 dintre refugiații prezenți la celebra Liturghie din Joia Mare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase