Gestul emoționant pe care l-a facut o mamă bolnavă de cancer. Și-a amputat piciorul pentru a salva viaţa copilului nenăscut

Publicat: 13/09/2021, 13:36
Actualizat: 13/09/2021, 13:38

O tânără din Anglia a făcut un gest incredibil: s-a hotărât să își amputeze piciorul pentru a-şi putea salva copilul nenăscut. Mămica a fost diagnosticată cu osteosarcom, cel mai frecvent tip de cancer osos.

Kathleen Osborne a fost diagnosticată cu o tumoare la membrul drept inferior, iar medicii i-au dat două variante: să facă avort și să înceapă ședințele de chimioterapie sau să i se amputeze piciorul, potrivit DailyMail.

Kathleen a luat decizia într-o singură noapte. Tânăra nu a făcut avort, iar la patru luni de sarcină i s-a amputat piciorul.

Tânăra are o poveste impresionantă. Lupta cu cancerul a început când avea doar 11 ani

Lupta lui Kathleen cu cancerul a început când avea doar 11 ani. Ea a făcut chimioterapie pentru cancerul osos și i s-a îndepărtat cea mai mare parte a rotulei, precum și două tije metalice introduse în picior.

Cancerul s-a întors în 2016, de data aceasta pe plămâni.

„Aproximativ trei sau patru luni după ce am avut al doilea copil (Leo), am avut dureri în partea de jos și nu m-am putut mișca.

S-a dovedit că cancerul s-a întors și, într-o săptămână, m-am întors la spital pentru chimio”, a spus tânăra.

După trei ani și jumătate, în 2017, mămica a descoperit că are din nou cancer, dar și faptul că e însărcinată.

„A fost înfricoșător. Atunci m-am gândit imediat că îmi voi pierde copilul. Tocmai am aflat despre el și apoi am crezut că îl voi pierde.

M-am gândit să prefer să-mi păstrez copilul și să-mi pierd piciorul. Probabil că oricum îmi voi pierde piciorul, așa că aș putea să-l pierd acum și să-mi păstrez copilul, a mai declarat ea.

La zece zile după ce a luat decizia dificilă, Kathleen a fost operată pentru a-i fi amputat întregul picior drept.

Osteosarcomul este cel mai frecvent tip de cancer osos

Osteosarcomul este cel mai frecvent tip de cancer osos, de obicei diagnosticat la adolescenți și adulți tineri.

Cauza cancerului este necunoscută, dar se crede că este legată de creșterea rapidă a oaselor.

Majoritatea tumorilor se dezvoltă de obicei în jurul genunchiului, fie în partea inferioară a coapsei, fie în partea superioară a tibiei.

Dacă cancerul nu s-a răspândit, rata de supraviețuire pe termen lung este între 70 și 75%.

Dacă osteosarcomul s-a răspândit deja, rata de supraviețuire pe termen lung este de aproximativ 30%.

„A trebuit să le spun băieților mei înainte de operație că piciorul meu va fi amputat, dar am făcut-o într-un mod distractiv. Nu am vrut să fie speriați sau îngrijorați.

Le place Transformers, așa că am spus că am ceva rău în picior și că medicii trebuie să-l ia, dar că Transformers urma să-mi facă un picior nou”, a declarat mama.

Din fericire, fiica lui Kathleen, Aida-May, este acum o fetiță sănătoasă și fericită.

„Dacă nu mi s-ar fi amputat piciorul atunci, aș fi pierdut-o și aș fi trecut printr-o chimioterapie care s-ar putea să nu-mi fi salvat piciorul până la urmă.”