GRENADE fumigene și focuri de ARMĂ într-un bar din California

Redactor:
Teodora Marinescu
Cel puțin 12 persoane au murit, iar alte 11 au fost rănite într-un atac armat comis în barul Borderline Bar and Grill din orașul Thousands Oaks, aflat în statul american California, relatează site-ul cotidianului The Independent.

Cel puțin 12 persoane și-au pierdut viața în atac. Printre ei, un ofițer de poliție și agresorul, împușcat în schimbul de focuri cu forțele de intervenție.

Poliția locală a fost chemată în barul Borderline Bar and Grill, în jurul orei locale 11.30, transmite The Independent.

Martorii afirmă că atacatorul a împușcat un agent de securitate aflat în fața barului, apoi a intrat în clădire unde a aruncat mai multe grenade fumigene.

Cel puțin 11 persoane au fost rănite în barul din Thousands Oaks, California. Matt Moreno, unul dintre cei care a reușit să scape din local are remușcări: „Eu am 55 de ani… Ei (victimele – n.r.) erau atât de tineri! Poate ar fi trebuit să aștept până și-ar fi schimbat încărcătorul… Îmi pare atât de rău… Am sentimentul că n-am făcut tot ce aș fi putut…”

Potrivit primelor informații, atacatorul a împușcat agentul de pază din fața localului, apoi a intrat, aruncând grenade în toate direcțiile.

Martorii au declarat pentru postul tv local ABC 7 că agresorul purta barbă, șapcă și ochelari și era înarmat cu un pistol. Individul a tras zeci de focuri de armă, iar oamenii din bar au spart ferestrele cu scaunele, pentru a scăpa.

În zonă au ajuns echipele de pirotehniști și trupele SWAT. Autoritățile au declarat că situația se află acum sub control. Biroul șerifului din Ventura, citat de CNN, anunță că atacatorul nu a fugit din zona barului pe care l-a atacat.

Mitchell Hunter (19 ani) din Simi Valley a fost rănit în timp ce spărgea un geam cu scaunul, pentru a ieși din localul Borderline. Anterior, a auzit mai multe focuri de armă în interiorul clubului.

„Incident cu atacator activ în Borderline, Thousand Oaks. Stați departe de zona respectivă. Forțele de ordine sunt la fața locului. Au fost rănite mai multe persoane. Situația este în curs de investigare. La fața locului sunt mai multe ambulanțe”, au declarat oficialii Departamentului de Pompieri din Ventura County.

foto: youtube.com

 

Inchide