GREVĂ de proporții la RYANAIR: Personalul se revoltă din cauza condițiilor de muncă și a salariilor mici

GREVĂ de proporții la RYANAIR: Personalul se revoltă din cauza condițiilor de muncă și a salariilor mici
Publicat: 05/07/2018, 20:29
Actualizat: 25/03/2019, 21:58

Personalul aviatic din Italia va organiza o grevă de 24 de ore în data de 25 iulie. În Spania, Portugalia și Belgia va fi organizată o grevă de 48 de ore din 25 până în 26 iulie. Vor urma mai multe greve, dacă linia aeriană irlandeză nu propune soluții pentru problemele ridicate de angajați în ceea ce privește condițiile de muncă.

Miercuri, sindicatele au prezentat conducerii o listă cu schimbările pe care le cer implementate. Printre acestea se numără și solicitarea angajaților de a fi plătiți prin conturi bancare din țara lor, nu din Irlanda.

Marți, piloții filialei din Irlanda au anunțat că vor organiza o grevă de 24 de ore în data de 12 iulie. Asociația Piloților Irlandezi este nemulțumită că oficialii companiei low-cost nu iau în serios cererile piloților. Nu există perspective de mărire a salariilor și nici de îmbunătățire a condițiilor de muncă.

Un purtător de cuvânt al Ryanair a respins acuzațiile sindicaliștilor privind condițiile de muncă. El a explicat că o stewardesă poate câștiga până la 40.000 de euro pe an, la care se adaugă 400 de euro primă pentru condiții dificile de muncă, o indemnizație pentru uniforme și nu zboară mai mult de 18 ore pe săptămână. Compania negociază cu sindicatele filialelor din fiecare țară și au se,mat deja acorduri cu cele din Marea Britanie și Italia.

Peste 210.000 de pasageri au avut de suferit în urma zborurilor anulate din cauza grevelor de luna trecută. Disputa dintre personal și conducere a pornit de la abordarea greșită a conducerii în ceea ce privește transferarea personalului între sediile companiei din Europa și Africa. O altă decizie contestată de angajați este transferul personalului, care „are un efect devastator asupra vieții de familie a piloților”, a declarat un reprezentant al AsociațieiPiloților Irlandezi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase