„Guvernul chinez l-ar fi ucis pe cercetătorul de la Wuhan care a provocat pandemia” / Mărturisiri din discuțiile confidențiale cu A. Fauci

„Guvernul chinez l-ar fi ucis pe cercetătorul de la Wuhan care a provocat pandemia” / Mărturisiri din discuțiile confidențiale cu A. Fauci
Publicat: 28/11/2023, 17:16

Un fost oficial al Administrației Trump a susținut că „este posibil” ca guvernul chinez să-l fi ucis un om de știință din Wuhan care ar fi provocat pandemia de COVID.

Este vorba despre cercetătorul militar chinez Zhou Yusen care lucra, în secret, la un vaccin înainte de izbucnirea pandemiei.

Dr. Robert Kadlec, fost secretar adjunct pentru Pregătire și Răspuns la Departamentul de Sănătate al SUA, a dezvăluit pentru Sky News că virusul ar fi putut scăpa din laboratorul de la Wuhan, unde Zhou Yusen, efectua cercetări riscante asupra animalelor.

În februarie 2020, Yusen a depus un brevet pentru un vaccin împotriva COVID-19, la o lună după ce China a închis Wuhan din cauza primului focar.

Trei luni mai târziu, în iulie 2020, doctorul Yusen a murit după ce ar fi căzut de pe acoperișul Institutului Wuhan, relatează The New York Post.

„Părea că a fost cenzurat ca o consecință a tot ceea ce s-a întâmplat”, a declarat Kadlec pentru Sky News, într-un documentar care va fi difuzat marți seara.

Dovezile noastre ar sugera că s-a întâmplat ceva în timp ce el își făcea munca, ceea ce credem că a fost atunci când virusul a apărut pentru prima dată. Și fie că a fost tras la răspundere printr-o procedură formală sau nu, cu siguranță a murit până în iulie (2020).

Când a fost întrebat dacă a crezut că este posibil ca Yusen să fi fost ucis pentru declanșarea pandemiei, Kadlec a răspuns: „Este cu siguranță posibil, am considerat că o posibilitate plauzibilă, totuși, nu aveam nicio dovadă pentru a face această evaluare”, mai scrie sursa citată.

Revendicarea rapidă a vaccinului împotriva COVID-19 a lui Yusen a stârnit îngrijorări, Institutul Wuhan lucra în secret la un vaccin cu luni înainte ca Beijingul să admită izbucnirea noului virus.

Mărturisirile vin pe fondul „agoniei” din cauza acțiunilor sale

Oficialul din domeniul sănătății a dezvăluit pentru Sky News că „stă treaz noaptea, agonizând în legătură cu lanțul de evenimente pe care le-a pus în mișcare”, împreună cu dr. Anthony Fauci.

Kadlec a mai spus că se simte obligat să facă publice discuțiile confidențiale pe care le-a avut cu dr. Fauci, principalul consilier în domeniul bolilor infecțioase al Casei Albe, despre abaterea atenției de la scurgerea din laboratorul chinez.

Dr. Kadlec a simțit că „Fauci a avut motive pentru a dorit să distragă atenția de la Institutul de Virologie din Wuhan”.

El a spus că medicul era probabil îngrijorat de reputația sa dacă s-ar fi aflat că agenția americană a finanțat cercetarea „gain-of-function” (GoFR) care a declanșat focarul.

Fauci, directorul Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase (NIAID), a declarat Congresului american, în luna mai 2021, că NIH „nu a și nu finanțează acum cercetarea în Institutul din Wuhan.” „Îmi displace profund minciuna pe care o promovați acum”, afirma medicul în cadrul audierii.

Aceasta ar fi o reacție firească a lui (n.r. Antony Fauci) sau a oricui, în special pentru el, spunând, ce mi-ar putea face asta mie și institutului nostru, ca urmare, dacă s-ar descoperi că avem vreo vină sau o anumită implicare în asta?, a declarat Kadlec.

CITEȘTE ȘI:

Consiliul Europei îndeamnă Ungaria să renunțe la „legea suveranității naționale”: „Reprezintă un RISC pentru drepturile omului”

Tehnologiile bazate pe inteligență artificială nu au avut impact la nivel ocupațional, dar, pe măsură ce evoluează, pot afecta calificări și salarii

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Tichete cadou de 8 martie 2024. Se dau 300 de lei de Ziua Femeii!
FOTO. Cum arată tânăra acuzată că s-a culcat cu jumătate din vestiarul echipei de fotbal...
O tânără și-a anunțat moartea pe LinkedIn
Are 57 de ani, dar arată fabulos! GALERIE FOTO WOW
Oraşul din România cu şomaj zero. Se caută "urgent" cel puţin 1.000 de muncitori
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
Noua Dacia Duster 2024 „INVADEAZĂ” România! Mai multe exemplare, văzute în trafic cu numere de...
Filmul tragediei din Centrul Vechi! De ce a fost bătută fără mila tânăra de 25...
De ce boală rară suferea Cat Janice, artista care a devenit virală pe TikTok după...
Cum a transformat un guvernator un oraş "interzis" într-un paradis turistic în doar 26 de...
Continuă calvarul pentru fosta asistentă a lui Capatos! Au intrat peste ea în casă 😲
Astronomii din România au surprins UN OBIECT straniu printre stele
Rusia a luat decizia. Se suspendă totul de vineri, 1 Martie
Medicamente pe rețetă, cumpărate online. Mare schimbare pentru români
Care este cauza morții lui Mile Povan, de fapt. Ce spune rezultatul autopsiei
BANCUL ZILEI. Bulă: Bubulino, hai să facem dragoste că mai am de trăit doar 24...
Cuvintele relaxante auzite în timpul somnului ne calmează inima