Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Haos general la metrou, în Moscova. Un blogger a fost arestat după ce s-a prefăcut că are coronavirus – VIDEO

Haos general la metrou, în Moscova. Un blogger a fost arestat după ce s-a prefăcut că are coronavirus – VIDEO

Un blogger rus riscă să primească o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare, după ce a creat panică la metrou, în Moscova. Din dorința de a deveni mai popular în mediul online, bărbatul a făcut o farsă de o gravitate excepțională: s-a prefăcut că a fost infectat cu noul coronavirus, potrivit Russia Today

Tânărul a fost filmat în timp ce mergea de-a lungul unui metrou care circula pe una dintre cele mai frecventate linii din Moscova. Bărbatul îmbrăcat în negru, purta o mască chirurgicală pe față și la un moment dat s-a prăbușit. A început să se zbată, simulând o criză. Câțiva oameni s-au apropiat încercând să-l ajute, dar au luat-o la fugă la scurt timp strigând: „Coronavirus! Coronavirus!”

Momentul a creat haos general. Cei mai mulți dintre pasageri au coborât la prima stație a metroului și au luat-o la fugă.

După scena de coșmar, înregistrarea a început să circule pe internet, iar polițiștii l-au identificat pe protagonsitul farsei ca fiind bloggerul Karomat Dzhaborov. Polițiștii l-au arestat pe blogger pentru tulburarea liniștii publce și crearea de panică.

Avocatul lui Dzhaborov a declarat că farsa nu a avut intenții rele: „Scopul a fost acela de a atrage atenţia publicului asupra lipsei măştilor chirurgicale şi asupra problemei coronavirusului”, a explicat avocatul.

Tânărul riscă acum o pedeapsă cu închisoare de până la cinci ani. Doi dintre complicii lui au fost și ei arestați.

 

Inchide