HATE CRIME. Crimele motivate de ură cu caracter anti-semit au crescut cu 13% în Germania. Ce efect a avut pandemia de coronavirus

HATE CRIME. Crimele motivate de ură cu caracter anti-semit au crescut cu 13% în Germania. Ce efect a avut pandemia de coronavirus
Situl memorial al fostului lagăr de concentrare nazist Buchenwald, lângă Weimar

Numărul crimelor anti-semite comise în Germania a urcat la 2.032 anul trecut, în creștere cu 13% față de 2018, a declarat, miercuri, minstrul de Interne, Horst Seehofer.

Seehofer a declarat că cea mai mare amenințare provine de la extremiștii de  dreapta care sunt responsabili pentru 93 la sută din infracțiunile de ură antisemită, potrivit cifrelor, citate de Politico Europe.

„În fiecare zi, trebuie să facem tot ce este posibil uman pentru a asigura protecția oamenilor noștri. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de un stat puternic pe temelia ordinii noastre de bază libere și democratice”, a spus el.

Statisticile includeau atacul terorist de anul trecut, în Halle, pe Yom Kippur, în care un pistolar a încercat și nu a reușit să intre într-o sinagogă, înainte de a ucide două persoane în stradă.

„Atacul din Halle anul trecut a fost un semnal”, a declarat Josef Schuster, președintele Consiliului Central al Evreilor din Germania. „Antisemitismul a devenit un lucru obișnuit pentru evrei în Germania. Mai ales pe internet, ura neîngrădită ne lovește. Dar respingerea evreilor este o problemă masivă pe străzi și în școli”, a spus el.

Pandemia de coronavirus a avut un „efect de întărire”

El a spus că pandemia de coronavirus a avut un „efect de întărire”. „Ne confruntăm masiv cu antisemitismul. Susținătorii miturilor conspiraționale și adversarii măsurilor împotriva pandemiei nici nu se îndepărtează de relativizarea Holocaustului”, a spus el.

Beatrix von Storch, liderul adjunct al partidului de extremă dreaptă AfD al Germaniei, a criticat prezentarea de către ministrul de Interne a statisticilor crimei.

Observațiile ministrului au fost o” manevră transparentă … pentru a ascunde antisemitismul musulman în Germania“

„Seehofer a repetat doar afirmația corectă din punct de vedere politic pentru mainstream, 93% din antisemitism provine de la extremiștii de„ dreapta „, a spus ea, adăugând că observațiile ministrului au fost o” manevră transparentă … pentru a ascunde antisemitismul musulman în Germania“, a spus Beatrix von Storch.

Inchide