Hillary Clinton a părăsit spitalul în care a primit îngrijiri începând de duminică. Medicii prevăd o refacere completă

Hillary Clinton a părăsit spitalul în care a primit îngrijiri începând de duminică. Medicii prevăd o refacere completă
Publicat: 03/01/2013, 10:41
Actualizat: 09/02/2019, 09:47

Secretarul de Stat american Hillary Clinton, spitalizată începând de duminică în vederea tratării unui cheag de sânge la nivelul capului, a părăsit spitalul presbiterian din New York miercuri, făcându-și prima apariție publică de aproape o lună, relatează AFP.

„Secretarul de Stat Hillary Clinton a părăsit spitalul în această (miercuri) seara. Echipa medicală care a urmărit-o a spus că înregistrează progrese din toate punctele de vedere și este încrezătoare în faptul că se va reface complet”, a anunțat Philippe Reines, consilierul lui Clinton, într-un comunicat.

Reines a adăugat că Hillary Clinton „dorește foarte mult să se întoarcă la birou”, la Departamentul de Stat.

Departamentul de Stat nu a oferit precizări în legătură cu data la care secretarul de Stat va putea să își reia activitatea. Ea urmează să predea ștafeta succesorului său, John Kerry, în câteva săptămâni.

Postul de televiziune CNN a difuzat miercuri după-amiaza imagini cu Clinton, care purta ochelari de culoare închisă, părăsind spitalul, însoțită de soțul său, Bill și fiica sa Chelsea. Aceasta este prima apariție publică a lui Clinton de la 7 decembrie și până în prezent.

„Ea vorbește frecvent la telefon cu colaboratorii săi, este destul de activă, la telefon, cu noi”, a declarat anterior Victoria Nuland, o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat.

Clinton era tratată pentru un cheag de sânge localizat între creier și craniu. I-au fost administrați anticoagulanți în vederea dizolvării acestui cheag.

Departamentul de Stat a comunicat, în mai multe rânduri, în ultimele săptămâni, despre starea de sănătate a secretarului de Stat, dar fără să îndepărteze, totuși, întrebări cu privire la o absență inedită și atât de lungă. Medicii prevăd o refacere completă.

Philippe Reines a anunțat, mai întâi, la 9 decembrie, că Hillary Clinton a contractat un „virus gastric” care a obligat-o să anuleze un turneu în Africa de Nord. O săptămână mai târziu, la 15 decembrie, același consilier și medici ai lui Clinton au dezvăluit o „comoție cerebrală” după un „leșin” cauzat de o „deshidratare puternică”.

Un cheag de sânge a fost descoperit într-o venă, între creier și craniu, în spatele urechii drepte, cu ocazia unui examen de control, duminică.

„Sunt fericită că mama mea poate să părăsească spitalul și să se întoarcă acasă. Sunt și mai fericită că medicii ei prevăd o refacere completă”, a scris Chelsea Clinton într-un mesaj postat pe contul său de Twitter (@ChelseaClinton).

Atât Hillary Clinton, cât și familia sa, „vor să salute medicii și infirmierele pentru îngrijirile excelente pe care le-a primit”, a subliniat Reines.

Problemele sale de sănătate au împiedicat-o să fie audiată, așa cum era prevăzut, la 20 decembrie, în Congres, pe tema atentatului asupra Consulatului Statelor Unite de la Benghazi, comis la 11 septembrie.

Hillary Clinton, femeia cea mai admirată de către americani, potrivit unui sondaj publicat la începutul săptămânii, a suferit deja o flebită, în 1998, pe când soțul său, Bill Clinton, era președinte.

Clinton este, potrivit unei mărturisiri pe care a făcut-o în urmă cu câteva luni, „epuizată” de ritmul pe care și l-a impus în ultimii patru ani, în care a acumulat aproximativ 400 de zile de călătorie. Cu un milion de mile (peste 1,5 milioane de kilometri) parcurși cu avionul și 112 țări vizitate, ea deține recordul absolut în rândul secretarilor de Stat americani, în acest domeniu.

Clinton, o fostă senatoare a statului New York, face naveta între acest oraș și Washington.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Mihai Neşu, adevărul despre divorţ. Cine a decis, de fapt, separarea, după accident
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Cristina Șișcanu, motivul pentru care nu gătește nimic pentru masa de Paște. Cum își petrece...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice