Hoțul Mikki, noul personaj român în presa din Marea Britanie. Poveștile românilor care nu apar în tabloide, dar care ne fac cinste

Publicat: 16/08/2014, 18:01
Actualizat: 07/08/2015, 04:01

Pe străzile din Marea Britanie a apărut un nou tip de hoți care fură, printr-o tehnică inovativă, obiecte de valoare lăsate în mașini. Acesta este mesajul unui nou material al postului de televiziune britanic Channel 5, care îi arată pe hoți cum își fac „meseria”, dezvăluindu-și secretele. Printre escroci se numără și Mikki, un român de 31 de ani care trăiește în Liverpool și care se mândrește la postul TV cum reușește să fure, într-o singură zi, obiecte de 3.000 de lire sterline, echivalentul a 3.756 de euro.

Purtând o glugă și o șapcă ce îi acoperă jumătate de față, Mikki își dezvăluie secretul la Channel 5: un dispozitiv electronic de bruiaj care împiedică blocarea portierelor.

FOTO: Channel 5

Dispozitivul, care seamănă la prima vedere cu o cheie de mașină, blochează semnalul de la telecomanda cheii în cazul vehiculelor cu sistem de închidere centralizată.

FOTO: Channel 5

Astfel, portierele rămân descuiate, iar după ce proprietarul se îndepărteză hoții pot fura ușor obiecte de valoare lăsate în mașină fără ca alarma auto să se declanșeze, potrivit express.co.uk.

Mikki, care în prezent trăiește în Liverpool, povestește că anterior a furat obiecte de valoare din mașini în alte trei state europene. „Am fost în Germania, am furat de acolo, am furat în Grecia, în Franța. Dar aici, în Anglia, este o țară în care se pot face bani ușor”, a explicat bărbatul, spunând că, dintr-o singură mașină, poate fura lucruri în valoare de 3.000 de lire, echivalentul a peste 3.750 de euro.

„Dacă găsești câteva telefoane, faci imediat câteva sute de lire. E și mai ușor de furat aici. Într-o zi pot să fac și 600-700 de lire ( echivalentul a 748 euro-873 euro n.n.).Pot dintr-o mașină să fac 3.000 (de lire n.n.). Fac lucrul acesta de patru ani de zile. Dacă nu eram bun, sau nu mă pricepeam, până acum mă lua poliția. Și cred că sunt unul dintre cei mai buni hoți” , se mândrește el la postul Channel 5.

Românul trimite banii pe care îi obține astfel familiei sale în România, unde își construiește o vilă.

Poliția britanică recomandă ca, pentru a evita să devină pradă pentru hoți, șoferii ar trebui să stea lângă vehicul în timpul blocării portierelor cu telecomanda, să se asigure că au auzit semnalul blocării portierelor și au observat flash-ul.

Cu toate acestea, există și alte tehnici folosite de escroci pentru a-i păcăli pe proprietarii de vehicule care nu bănuiesc ce li se întâmplă.

Postul de televiziune l-a prezentat și pe Happy, un imigrant ilegal din India, care locuiește în prezent în partea de sud a Angliei, împreună cu soția și copilul său.

Happy este specializat în inscenarea de accidente pentru a primi despăgubire de pe polița de asigurare, potrivit express.co.uk.Happy ia în vizor șoferi mai în vârstă, care admit mai ușor că sunt vinovați pentru așa-zisul accident.

Însă unele dintre accidente au fost grave, iar recent o victimă a ajuns la spital în comă.Postul de televiziune Channel 5 a prezentat și doi membri ai unei bande de hoți de mașini. Martin și Vince, din Midlands, beneficiază de ajutoare sociale de 600 de lire sterline pe lună, dar spun că apelează la furturi din mașini pentru a putea trăi. Ei se axează în general pe mașini de lux.

Cosmin, românul care are grijă de cei mai săraci oameni din Londra

Mizând pe sensibilitățile create de dezbaterea pe tema imigrației, presa britanică a prezentat în repetate rânduri, mai ales în ultimul an și jumătate, cazuri de români certați cu legea. Ca de fiecare dată, gândul subliniază că astfel de cazuri nu sunt reprezentative pentru comunitatea de români din Marea Britanie, pentru că un om nu caracterizează un popor.

Dacă ar fi așa, am alege să ni se pună o eticheta după acțiunile unui român precum Cosmin Breje, care își dă din banii câștigați la o spălătorie din Londra pentru a face, împreună cu prietenii săi, pachete de mâncare pentru nevoiașii de pe străzile Londrei. După cum spune el, nu mută munții, nu schimbă lumea, dar, cel puțin o dată la două săptămâni, câteva zeci de amărâți adorm sătui, fără să viseze la mâncare.

Tânăra din România care predă econometrie la Oxford

V-am prezentat-o în gândul pe Cosmina Dorobanțu o tânără din Timișoara care își face doctoratul la Oxford și pe care profesorii au invitat-o să le țină seminarii de econometrie masteranzilor.

O altă tânără din România care își face doctoratul. la Oxford este Oana Romocea. Aceasta lucrează la o teză despre migrație și efectele pe care portretizarea din presa britanică le are asupra identității comunității de români din Regat. Și-a început cercetarea la Manchester Metropolitan University în 2007, adică în anul aderării noastre și a vecinilor bulgari la Uniunea Europeană.

Adrian Tritade este un alt exemplu de român care nu ajunge în paginile tabloidelor. Bărbatul, care are doi copii, își câștigă existența ca instructor auto.

Conform ambasadorului român la Londra, Ion Jinga, în Marea Britanie există 4.000 de medici și asistente din România, 6.000 de studenți, profesori și cercetători, mii de români care lucrează în finanțe, comerț, IT și arte și zeci de mii care au un loc de muncă în domeniul construcțiilor.

Campania „Why don’t you come over?” realizată în România care s-a bucurat de cea mai mare vizibilitate internațională, a venit ca un răspuns al gândul, GMP Advertising și Webstyler la campania britanică menită să stopeze „exodul” de români în Marea Britanie, odată cu ridicarea restricțiilor de pe piața muncii, în ianuarie 2014. Pornită în mediul online la inițiativa GMP Advertising și gândul, în doar două săptămâni, campania s-a răspândit în toată lumea, implicând activ sute de mii de români și generând peste 100 de apariții în presa internațională. Am continuat-o cu alte campanii, una dintre ele fiind „Let’s change the story”, al cărei scop principal a fost tocmai reformularea discursului despre români. Am prezentat, cu acea ocazie, cazuri de studenți români care fac performanță în Marea Britanie și cinste României prin felul în care o reprezintă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Netflix, serialul surpriză înainte de Paște. I-a captivat pe români
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic