„Imāra”, iahtul placat cu aur, care găzduiește o pistă de schi. GALERIE FOTO

Publicat: 26/01/2015, 16:32

Design-ul inedit aparține firmei austriece MOTION Code: BLUE și iahtul va fi vândut miliardarilor din Golf, care vor dori să cinstească avuția obținută din petrol la bordul unui iaht construit precum un tanc petrolier, scrie Daily Mail.

Primul iaht de dimensiunea unui petrolier, „Imāra”, a fost botezat după cuvântul arab „Emirat”. Miliardarii vor putea să își găzduiască oaspeții pe 11 punți, vor avea la dispoziție cinci elicoptere, care aterizează pe trei heliporturi și se vor relaxa într-un atrium cu cascade artificiale.

Garajele vor găzdui mai multe bărci și jucării, inclusiv câteva bărci de mare viteză și jet ski-uri. Pentru a se deplasa pe iahtul placat cu aur, musafirii vor avea la dispoziție mai multe mașini electrice BMW i3.

Un tanc petrolier Suezmax poate transporta în mod normal până la un milion de barili de petrol și arde până la 60 tone de combustibil în fiecare zi. La bordul iahtului „ Imāra”, vor exista opt complexe de două etaje pentru VIP-uri, alte 12 cabine pentru oaspeți, teatre, cinematografe, patru cluburi cu acces la mare, săli de concerte, biblioteci și birouri.

Nu vor lipsi nici o sală de fitness, câteva terenuri de tenis, un spa uriaș și câteva restaurante de lux. Cel mai original element de pe iaht este pista de schi în stil austriac.

foto: captură Daily Mail

foto: captură Daily Mail

foto: captură Daily Mail

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase