În urmă cu 30 de ani familia sa a ajuns ilegal în SUA. Acum o decizie a lui Trump l-a pus într-o situație imposibilă. Imaginile care au impresionat America

În urmă cu 30 de ani familia sa a ajuns ilegal în SUA. Acum o decizie a lui Trump l-a pus într-o situație imposibilă. Imaginile care au impresionat America
Publicat: 16/01/2018, 10:37

Garcia a fost deportat, deși locuia de la vârsta de zece ani în SUA, unde familia sa ajunsese ilegal, scrie CNN. Încă din anul 2009, acesta se afla în pericol de a fi deportat, dar a primit protecție sub mandatul Obama. Pe fondul campaniei anti-migrație a actualului președinte al SUA, Donald Trump, Garcia a fost anunțat că trebuie să se întoarcă în Mexic, nu mai târziu de luna noiembrie a anului trecut.

Familia lui Garcia a sperat că ICE (Immigration and Customs Enforcement) îi va extinde șederea bărbatului în SUA, sub incidența DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals).

Oficialii ICE au declarat însă că legea DACA pentru protecția imigranților nu mai este valabilă, astfel încât Jose Garcia trebuie să părăsească America.

Clipul video în care Garcia își ia „la revedere” de la familia sa, înconjurat de autoritățile biroului de imigrație, a devenit viral pe rețelele sociale. Soția acestuia, Cindy Garcia, a declarat pentru CNN că Jose nu este „un infractor” și președintele Trump ar trebui să știe acest lucru.

„Da, a ajuns aici la vârsta de 10 ani și da, a intrat ilegal în țară, dar nu are cazier și cazul său trebuie analizat individual, deoarece merită să trăiască în țara pe care o cunoaște, nu în Mexic”, a declarat doamna Garcia.

Chiar dacă dorește ca granițele SUA să fie protejate, Garcia a spus că fiecare caz trebuie analizat separat. Aceasta a precizat că Trump trebuie să „repare” sistemul de imigrație „defect” și să găsească o cale corectă „de acordare a cetățeniei”.

Femeia și-a mai sfătuit copiii să fie puternici, deoarece familia lor nu este singura în această situație. „Au de suferit 11 milioane de oameni, dar cel puțin eu am venit în față și mi-am spus povestea, deoarece sunt cetățean american și nu trebuie să mă ascund nicăieri”, a declarat soția mexicanului deportat.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult