Incendiu într-o închisoare din Indonezia. Cel puțin 41 de deținuți au murit

Incendiu într-o închisoare din Indonezia. Cel puțin 41 de deținuți au murit
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 08/09/2021, 10:05

Cel puțin 41 de deținuți au murit în Indonezia după izbucnirea unui incendiu în incinta penitenciarului în care aceștia se aflau.

Totodată, alte 73 de persoane au fost rănite ca urmare a incendiului, 8 dintre acestea fiind rănite grav.

Potrivit Aleph News, care citează The Guardian, în secțiunea din penitenciar în care a izbucnit incendiul erau închiși deținuți condamnați pentru trafic de droguri.

Sursa citată notează că în penitenciar erau încarcerați peste 2.000 de oameni, cu mult peste capacitatea de 600 de persoane a clădirii.

Incendiul s-a produs miercuri dimineață în provincia Banten de pe insula Java, între orele 01:00 și 02:00, după cum a informat Rika Aprianti, purtătorul de cuvânt al Administrației Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiției de la Jakarta.

„Cauza este în curs de investigare”, a anunțat Rika Aprianti, precizând că prizonierii din închisoarea din cea mai vestică regiune din Java erau încă în curs de evacuare.

Oficialul a mai adăugat că în secțiunea penitenciarului unde s-a produs incendiul erau încarcerate persoane condamnate pentru infracțiuni legate de droguri. Secțiunea avea o capacitate de 122 de persoane.

Penitenciarul în care a izbucnit incendiul era supraaglomerat

Aprianti a refuzat să precizeze câți deținuți se aflau acolo în momentul în care a izbucnit incendiul. Cu toate acestea, ea a confirmat că penitenciarul este supraaglomerat.

Potrivit datelor furnizate de Guvernul de la Jakarta, peste 2.000 de condamnați erau încarcerați în penitenciarul din Tangerang, capacitatea de 600 de persoane a acestuia fiind, astfel, cu mult depășită.

Potrivit Kompas TV, o televiziune locală, 41 de deținuți au murit, iar 8 au fost grav răniți.

Presa locală scrie că, potrivit unui raport al Poliției, 73 de persoane au fost rănite în total.

Yusri Yunus, purtătorul de cuvânt al Poliției, a declarat că, potrivit primelor informații, cauza cea mai probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit la instalația electrică.

Potrivit presei, majoritatea penitenciarelor din Indonezia sunt afectate de supraaglomerare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase