Indivizi înarmați au ocupat o secție de poliție din Erevan și cer demisia guvernului armean. Cel puțin un ofițer a murit

Indivizi înarmați au ocupat o secție de poliție din Erevan și cer demisia guvernului armean. Cel puțin un ofițer a murit
Publicat: 17/07/2016, 16:08
Actualizat: 26/03/2019, 05:17

Cel puțin un ofițer de poliție a murit, doi au fost răniți, iar mai mulți sunt în continuare ostatici, după ce un grup înarmat a ocupat o secție de poliție din Erevan, informează Serviciul Național de Securitate, citat de agenția The Associated Press.

Autorii atacului cer eliberarea lui Zhirair Sefilyan, care a fost arestat luna trecută, dar și demisia guvernului armean. Un oficial din cadrul forțelor de poliție, care a vorbit sub protecția anonimatului, a declarat că în secție sunt aproximativ 20 de atacatori, iar aceștia au în jur de opt ostatici.

Varuzhan Avetisian, un purtător de cuvânt al grupului, a declarat că gruparea dorește eliberarea tuturor „prizonierilor politici” și cere populației să iasă în stradă pentru a forța guvernul să demisioneze.

Autoritățile nu au oferit prea multe detalii privind acest incident, însă surse din cadrul forțelor de securitate spun că mai multe persoane ar fi fost rănite.

Susținătorii lui Zhirair Sefilyan, un lider al opoziției care a fost arestat în data de 20 iunie, fiind acuzat de organizarea unui grup criminal, au anunțat „intenția lor de a schimba situația din Armenia,” prin intermediul unui „revolte armate,” se afirmă într-un comunicat al unui grup de opoziție.

„Am confiscat deja una dintre bazele de poliție din Erevan și controlăm cartierul Erebuni din sudul capitalei armene,” potrivit opoziției.

În prezent au loc negocierile cu persoanele armate „pentru predarea pașnică a acestora în fața autoritățile armene,” a declarat Serviciul Național de Securitate armean.