INTERNAȚIONAL. Sânge proaspăt pentru protestatarii din America. Ce a pățit polițistul care l-a ucis pe George Floyd!

Redactor:
Marius Olaru
INTERNAȚIONAL. Sânge proaspăt pentru protestatarii din America. Ce a pățit polițistul care l-a ucis pe George Floyd!
INTERNAȚIONAL. Sânge proaspăt pentru protestatarii din America. Ce a pățit polițistul care l-a ucis pe George Floyd! / Sursa FOTO: wikimedia.org

La aproape două săptămâni de la izbucnirea protestelor violente în Statele Unite, autoritățile care anchetează moartea lui George Floyd decid să-l incrimineze pe polițistul Derek Chauvin de „crimă fără premeditare”! Strada primește sângele pe care l-a cerut, notează presa americană.

Senatoarea democrată de Minnesota, Amy Klobuchar, a anunțat că procurorul care anchetează moartea lui Floyd, un bărbat afro-american ucis prin asfixiere de un polițist alb, a modificat încadrarea faptelor în omor voluntar. Astfel, ofițerul Derek Chauvin va fi încadrat la „crimă fără premeditare”.

Derek Chauvin, „crimă fără premeditare”

Potrivit unui comunicat transmis de avocatul Ben Crump, apărătorul familiei lui George Floyd, rudele celui decedat sunt mulțumite pentru noua încadrare, mult mai aspră. „Este un pas important pe drumul către dreptate”, a comentat avocatul.

Televiziunea CNN informează că procurorul general din Minnesota, Keith Ellison, va face un anunț oficial în cursul zilei de joi, 4 iunie.

În ceea ce-i privește pe ceilalți trei polițiști care au participat la imobilizarea lui George Floyd, ei vor fi acuzați de ajutor și complicitate la crimă de gradul al doilea, scrie USA Today.

Inițial, autoritățile care investighează cazul morții lui George Floyd l-au acuzat pe Derek Chauvin de crimă prin neglijenţă. Însă o autopsie independentă cerută de familie a relevat faptul că victima a murit din cauza „asfixierii, în urma menținerii unei presiuni constante”.

Inchide