INTERZIS. Un guru miliardar din India, oprit de guvern să-și promoveze produsele din plante „care vindecă COVID-19”

Redactor:
Razvan Ilie
INTERZIS. Un guru miliardar din India, oprit de guvern să-și promoveze produsele din plante „care vindecă COVID-19”
Baba Ramdev face miliarde de dolari din produse naturiste

Unul dintre cei mai cunoscuți maeștri yoga din India, Baba Ramdev, este forțat de guvern să înceteze publicitatea pentru un nou produs pe bază de plante cu care yoghinul susține că-i poate vindeca pe pacienții de Covid-19, potrivit Bloomberg.

Baba Ramdev este fondatorul și directorul principalului producător de medicamente tradiționale din India, Patanjali Ayurved. Miliardarul indian a organizat marți un mare eveniment de vânzări în care a dezvăluit o tabletă numită „Coronil”, cu care el susține că ar fi vindecat 100% pacienții de coronavirus în decurs de șapte zile.

„Coronil” este primul remediu pentru coronavirus, a afirmat Ramdev, bazat pe practica medicinii ayurvedice, o școală de medicină tradițională indiană cu rădăcini vechi de mii de ani și cu propriul cabinet ministerial.

Ministerul medicinii tradiționale și al școlilor de yoga a intervenit acum, ordonând lui Ramdev să înceteze promovarea produsului său și să-l retragă din piață până când firma nu va prezenta guvernului studii clinice care să-i dovedească eficacitatea.

În timp ce India a ajuns pe locul patru în lume în topul țărilor cu cele mai multe infectări de coronavirus, Ramdev a prezentat așa-numitul „Corona Kit” alcătuit din trei medicamente pe bază de plante, despre care spune că e un „medicament ayurvedic bazat pe dovezi tradiționale anti-Covid-19”.

Inchide