„Invazia” romilor în Vest aprinde furia extremistă din Franța

Invazia romilor în Vest aprinde furia extremistă din Franța
Publicat: 03/08/2013, 13:38
Actualizat: 29/07/2014, 19:27

Migrația câtorva sute de mii de romi din România și Bulgaria, către statele vestice, odată cu ridicarea restricțiilor de călătorie, a declanșat un val de infracțiuni, dar și reacții dure din partea grupărilor extremiste, arată Daily Mail într-un nou articol care vorbește despre pericolele imigrării românilor și bulgarilor către Marea Britanie și, de data aceasta, Franța. Un articol anterior din Daily Mail pe această temă s-a folosit în mod înșelător de informații și fotografii din Franța vechi de trei luni.

Conform jurnaliștilor britanici, care citează date ale Centrului European pentru Drepturile Romilor, în jur de 500.000 de romi trăiesc în Franța. Mulți dintre ei preferă să trăiască în tabere stabilite pe terenurile virane din suburbiile Parisului.

În fiecare dimineață, „o mică armată” de femei și copii pleacă din aceste tabere către centrul orașului, unde încearcă să îi exploateze și să îi fure pe turiști. Unii cerșesc, alții se dau surzi sau handicapați, încercând să obțină bani. Alții fură din buzunare, unii folosind ambuscade prin care înconjoară turiști și îi tâlhăresc.

Acum două luni, un lider interlop pe nume Fehim Hamidovic a fost condamnat la 7 ani de închisoare, pentru că a coordonat cea mai mare rețea de copii hoți din Franța – în jur de 500 de copii romi care furau pe străzile Parisului și care erau amenințați cu bătaia, arsurile cu țigara sau chiar cu violul, dacă nu produceau zilnic în jur de 280 de euro.

Jurnaliștii britanici notează că aceste cazuri reprezintă doar o mică parte a minorității rome din Franța, dar care a creat ostilitate în rândul populației native și a dat avânt dreptei rasiste franceze, atât de mult încât partidul Frontul Național a ajuns să conducă în sondajele de opinie.

Violențele împotriva taberelor de romi s-au întețit în ultima perioadă. Au avut loc atacuri cu bâte, răngi și cocktail-uri molotov asupra taberelor de romi. În tot acest timp, chiar și politicienii moderați au început să folosească un limbaj inflamat, pentru a exploata îngrijorarea electoratului cu privire la imigrație.

Parlamentarul Gilles Bourdouleix a ținut prima pagină a ziarelor, după ce a declarat, la vizita unei tabere ilegale de romi, că poate Hitler „nu a omorât destui” țigani în timpul Holocaustului.

Franța are o istorie sângeroasă în ce privește atacurile asupra imigranților, începând cu cele asupra evreilor, în timpul republicii de la Vichy, până la crimele împotriva arabilor.

Imaginile din centrul Parisului, invadat de grupuri de romi care hărțuiesc trecătorii, justifică ostilitatea crescândă a populației franceze.

„Sunt peste tot, nu le e teamă de nimic și toată lumea, în special turiștii, trebuie să fie incredibil de atentă să nu ajungă victima lor. Cea mai recentă șmecherie pe care am văzut-o este că se duc la un turist care stă la o cafenea, cu telefonul mobil pe masă și îi pun deasupra un caiet cu un mesaj sau cu o petiție pentru donații. Când li se spune să plece, își iau caietul cu tot cu telefon”, povestește Michael Graham, un expat britanic care trăiește la Paris.

Deși cerșitul este ilegal în Franța, polițiștii nu fac față. Au arestat anul trecut aproape 1.800 de minori de pe străzi, din centrul Parisului, însă aceștia nu pot fi pedepsiți pentru că sunt minori.

Politica Franței de a repatria romii înapoi în țările de origine continuă să funcționeze. Inițiată de fostul președinte Nicolas Sarkozy, socialistul Francois Hollande o continuă – în 2012 au fost repatriați peste 13.000 de români și bulgari, cu 18% mai mult față de anul precedent. Aceasta este însă o picătură într-un ocean.

În acest context, partidul Frontul Național, condus de Marine Le Pen, a ajuns la 21% în sondaje, cu doar doi membri în Parlament, ceea ce îi pune pe picior de egalitate cu socialiștii și cu popularii.

Pentru a ține pasul, politicienii moderați au preluat retorica naționalistă a lui Le Pen. Primarul din Nisa, un parlamentar UMP, a cerut camere de supraveghere peste tot, pentru a mointoriza „acești criminali”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Interdicție completă în România. E ILEGAL pentru orice român sau străin. 3 ani închisoare
Au început lucrările la o autostradă vitală pentru România. S-a forat primul kilometru de tunel
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice