Iohannis: România a înregistrat rezultate bune în exercitarea președinției Consiliului UE/ Pană: Am depășit Austria

Iohannis: România a înregistrat rezultate bune în exercitarea președinției Consiliului UE/ Pană: Am depășit Austria
Publicat: 15/03/2019, 17:14

„Președintele României a evidențiat importanța continuării coordonării strânse româno-croate din perspectiva deținerii, pentru prima dată pentru ambele țări, a Președinției Consiliului Uniunii Europene în cadrul aceluiași Trio, alături de Finlanda. În context, Președintele Klaus Iohannis a subliniat că țara noastră a înregistrat, până în prezent, rezultate bune în exercitarea mandatului de Președinție la Consiliul Uniunii Europene”, a transmis Administrația Prezidențială, vineri, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Cei doi oficiali au abordat subiecte de pe agenda bilaterală, europeană și regională.

„Cei doi interlocutori au evidențiat nivelul excelent în ceea ce privește dialogul politic bilateral, marcat de o agendă intensă de întrevederi la toate nivelurile. Președintele Klaus Iohannis a subliniat importanța consolidării și a cooperării economice, care să permită atingerea potențialului de dezvoltare al celor două țări. În cadrul discuției, a fost evidențiat rolul de punte de legătură dintre cele două țări pe care îl reprezintă comunitățile românofone din Croația și minoritatea croată din România. În context, ministrul de externe a salutat tratamentul de care beneficiază minoritatea croată în România”, potrivit sursei citate.

Administrația Prezidențială mai informează că președintele Klaus Iohannis și vicepremierul Croației Marija Pejčinović și-au arătat „preocuparea cu privire la procesul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană, în contextul rezultatului votului din Camera Comunelor prin care a fost respins, pentru a doua oară, Acordul de Retragere. Președintele României a reiterat sprijinul țării noastre, inclusiv în calitate de Președinție a Consiliului UE, pentru o retragere ordonată a Marii Britanii, respectiv pentru a pune bazele unei relații viitoare cât mai apropiate între Uniunea Europeană și Regatul Unit”.

În plan regional, cei doi interlocutori au evidențiat conlucrarea foarte bună în promovarea Inițiativei celor Trei Mări, care își propune, printre principalele obiective, creșterea coeziunii la nivelul Uniunii Europene, mai informează Administrația Prezidențială.

Iohannis și Pejčinović susțin că Summitul informal de la Sibiu, din 9 mai, va reprezenta un bun prilej de a transmite un mesaj de unitate, de angajament pro-european și de a proiecta o perspectivă pozitivă pentru viitorul Uniunii Europene.

Președintele Klaus Iohannis, a primit-o vineri, la Palatul Cotroceni, pe Marija Pejčinović Burić, viceprim-ministru și Ministru al Afacerilor Externe și Europene al Republicii Croația, cu prilejul vizitei oficiale pe care aceasta a efectuat-o la București.

Pană: România a depășit Austria, a reușit să încheie în două luni 70 de dosare

România a reușit în două luni de la preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene să încheie 70 de dosare, depășind Austria care în cele șase luni de mandat a finalizat 50 de dosare, declară vicepreședintele PSD, deputatul Doina Pană.

Doina Pană a declarat vineri, într-o conferință de presă susținută la Bistrița, că în cele două luni de când România a preluat președinția Consiliului Uniunii Europene a reușit să încheie 70 de dosare și a depășit Austria.

Potrivit vicepreședintelui PSD, în cele șase luni cât a condus Uniunea Europeană, Autris a încheiat puțin peste de 50 de dosare.

„Vreau să vă spun că în două luni am depășit Austria, în toată președinția austriacă. În președinția austriacă s-au încheiat puțin peste 50 de dosare, în șase luni cât a durat președinția, iar noi, ieri am mai închis încă două dosare. Am ajuns la 70 de dosare închise, dintre care trei sunt foarte grele – referitoare la energie, la drepturile de autor online și digitalizare. Este realmente un succes și există deja opinii deschise și din partea oficialilor europeni legat de acest lucru”, a spus Doina Pană.

În perioada 1 ianuarie 2019 – 30 iunie 2020, președinția Consiliului UE ropene este deținută de trio-ul România-Finlanda-Croația, timp de 6 luni, fiecare stat. Președinția română a Consiliului UE a început pe 1 ianuarie 2019 și se va termina la sfârșitul lunii iunie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Prințul Harry, presat de Meghan să se împace cu Familia Regală. Este un interes la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația