• Publicat:
Internațional

Iranul amenință că va ataca direct SUA, dar și Dubai și Israel, dacă Washingtonul ripostează la bombardarea unor baze irakiene

Iranul amenință că va ataca direct SUA, dar și Dubai și Israel, dacă Washingtonul ripostează la bombardarea unor baze irakiene
Corpul Gardienilor Revoluției din Iran amenință că va ataca direct Statele Unite în cazul în care Administrația de la Washington ripostează la bombardarea unor baze irakiene, care găzduiesc trupe americane, relatează site-ul postului CNN.

Corpul Gardienilor Revoluției din Iran, notează, într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare Telegram, că „Pentagonul relatează că SUA vor răspunde la atacurile Iranului”.

„De data aceasta vă răspundem în America”, conchide organismul militar.

Corpul Gardienilor Revoluției din Iran a mai amenințat că va ataca orașele Dubai, Emiratele Arabe Unite, și Haifa, Israel.

Iranul amenință că va ataca Dubai și Israelul dacă SUA ripostează la bombardament

Corpul Gardienilor Revoluției din Iran amenință că va ataca orașele Dubai, Emiratele Arabe Unite, și Haifa, Israel, în cazul în care SUA ripostează la bombardarea unor baze din Irak, care găzduiesc trupe americane, relatează site-ul postului CNN.

Iranul a lansat, în cursul nopții de marți spre miercuri, zeci de balistice spre mai multe baze militare din Irak, care găzduiesc trupe americane și ale coaliției antiteroriste.

Relațiile între SUA și Iran sunt extrem de tensionate după ce armata americană l-a asasinat vineri dimineață, în capitala Irakului, Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forței Quds din cadrul Gardienilor Revoluției din Iran. Ca reacție, autoritățile iraniene au lansat mai multe amenințări la adresa Statelor Unite.

Ca răspuns la avertismentele Iranului cu represalii, președintele Statelor Unite, Donald Trump a amenințat că va lovi 52 de site-uri iraniene, inclusiv ținte culturale, dacă Teheranul atacă americani sau obiective americane, adâncind o criză care a sporit temerile unei noi conflagrații în Orientul Mijlociu.

 

Inchide