ISLANDA. Doi hoți români au readus coronavirusul în această țară, care tocmai scăpase de el / 16 polițiști sunt în carantină

ISLANDA. Doi hoți români au readus coronavirusul în această țară, care tocmai scăpase de el / 16 polițiști sunt în carantină
Doi hoți români au readus coronavirusul în această țară, care tocmai scăpase de el (FOTO: Pixabay)
Publicat: 19/06/2020, 00:50
Actualizat: 19/06/2020, 00:54

Doi hoţi români infectaţi cu noul coronavirus, asimptomatici, au trimis în carantină 16 poliţişti islandezi care îi arestaseră, zilele trecute, după o serie de jafuri la magazine.

Virusul fusese eradicat în această țară insulară datorită disciplinei de care au dat dovadă oamenii, relatează observatornews.ro.

Românii, alături de alți patru conaționali, au ajuns pe insulă cu o cursă din Marea Britanie și au declarat o adresă de domiciliu falsă la care urmau să stea în carantină 14 zile. Tot ei s-au şi demascat, după patru zile, atunci când trei dintre ei au fost arestaţi, suspectaţi pentru mai multe furturi din magazine.

Alţi trei au fost prinşi după două zile de căutări şi o campanie media la nivel naţional. Ţara nu mai avea cazuri active de coronavirus aşa că românii erau consideraţi periculoşi. 14 români bănuiţi că fac parte din aceeaşi bandă de hoţi au fost arestaţi, în total, în ultimele zile.

„16 poliţişti de la cercetări care cercetau acest caz sunt acum în carantină, printre care şi eu. Au fost nevoiţi să cheme personal din concediu. A repornit tot acest proces de carantinare, de depistare. Centrul de carantină a fost închis şi redeschis din nou”, Mirabela Blaga, româncă stabilită în Islanda, pentru Observator TV.

Până în luna mai, Islanda a înregistrat 1.800 de cazuri şi 10 decese.

„Am adus paznici care muncesc non-stop, şi sunt sprijiniţi şi de poliţie. Avem camere de supraveghere pe toate culoarele, ca să ne asigurăm că fiecare rămâne în camera lui”, a precizat – Gylfi Porsteinsson, directorul Centrului de Carantină

Însă, potrivit sursei citate, cea mai mare insultă adusă Islandei a fost că poliţiştii au avut de suferit de pe urma românilor. În Islanda, oamenii legii beneficiază de un statut deosebit și sunt considerați eroi naţionali.

„Nu sunt cooperanţi să împărtășească informații despre călătoriile lor, pe unde au umblat. Există anumite indicii că aceste persoane sunt conectate, dar vom lăsa ancheta sa dezvăluie dacă e așa” – Oddur Arnason, polițist

Noua Zeelandă, o altă țară care se bucura săptămâna trecută că a scăpat de Covid-19, se confruntă iar cu noi cazuri de coronavirus

Noua Zeelandă a raportat marţi, 16 iunie, două cazuri noi de coronavirus, fapt care a pus capăt perioadei de 25 de zile în care în această ţară nu a fost confirmată nicio infectare cu SARS-CoV-2, au anunţat autorităţile sanitare locale.

Cele două persoane purtătoare ale noului coronavirus au sosit recent din Marea Britanie, a declarat ministrul neozeelandez al Sănătăţii, potrivit căruia cele două cazuri „sunt asociate”, informează Agerpres.

Mandachi, despre teribilul accident din Ialomița din 2019: „În Islanda au murit pantru oameni într-un an, la noi, au murit 10 într-o zi. La auzul dramei, dom’ ministru afirmă bățos că lor le pasă”

Ștefan Mandachi, românul care a construit singurul metru de autostradă din Moldova a criticat, după teribilul accident din Ialomița soldat cu 10 morți, „Gargariseala tradițională” a ministrului Transporturilor, menționând că un simplu parapet (separator de sens) și două benzi ar fi salvat zece vieți.

Mandachi a făcut o comparație între accidentele rutiere din Islanda și cele din România.

În Islanda au murit patru oameni pe șosele, într-un an, în timp ce în România, într-o singură zi, în Ialomița, au murit zece.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase