Iubita lui Hollande, internată după ce a luat un sedativ puternic după cearta cu președintele Franței

Iubita lui Hollande, internată după ce a luat un sedativ puternic după cearta cu președintele Franței
Publicat: 15/01/2014, 16:20
Actualizat: 29/03/2019, 11:28

Valérie Trierweiler, partenera declarată a lui François Hollande, a luat, după cearta cu președintele Franței, un anxiolitic puternic din clasa benzodiazepinelor, indicat pentru tulburări nevrotice și anxietate, iar agenții de securitate au decis transportarea la spital, scrie revista Ici Paris.

Potrivit publicației Ici Paris, citată de revista Closer, după discuția aprinsă cu François Hollande, Valérie Trierweiler i-a cerut șoferului să o ducă de la Palatul Elysée la apartamentul ei din strada Cauchy, în Paris. Conform surselor citate de Ici Paris, Prima Doamnă a Franței a spus că voia să meargă la ea acasă și să nu mai iasă deloc.

„Voia doar să doarmă, pentru a uita. Fiind prea agitată, ea a luat o pastilă de Lexomil; prea puternică”, precizează o sursă de la Palatul Elysée.

Îngrijorat, unul dintre agenții de securitate ai Primei Doamne l-au înștiințat pe președinte. „Temându-se de ce era mai rău, el a cerut să fie transportată de urgență la spital”, adaugă sursa citată de Ici Paris.

Lexomil (Bromazepam) este un medicament din clasa benzodiazepinelor, fiind indicat pentru tratamentul anxietății de diverse tipuri – tulburări de adaptare și posttraumatic, de tip nevrotic și psihotic, pentru afecțiuni somatice severe sau crize de anxietate, în profilaxia și tratamentul delirium tremens și a altor manifestări ale sindromului de sevraj alcoolic.

Valérie Trierweiler a luat medicamentul în seara zilei de 9 ianuarie, după o dispută aprinsă cu Francois Hollande, care i-ar fi recunoscut, la Palatul Elysée, că are o relație cu actrița Julie Gayet. Valérie Trierweiler a început să se simtă rău și să fie abătută, astfel că a fost transportată la spital, unde a fost internată, au afirmat surse citate de ziarul Le Parisien. Hollande i-a recunoscut partenerei sale că are o relație amoroasă cu Julie Gayet înainte ca revista Closer să facă această dezvăluire. Valérie Trierweiler bănuia de câteva săptămâni că partenerul ei avea o relație amoroasă secretă. „A fost ca și cum Valérie ar fi fost lovită de un tren”, explică una dintre prietenele sale. „Era năucită. Ea nu ignorase zvonurile care circulau la Paris de câteva săptămâni. Dar pur și simplu a vrut să creadă că erau false. Din punctul ei de vedere, ei încă formau un cuplu”, precizează prietena. După discuția cu Hollande de la Palatul Elysee, Valerie Trierweiler a început să se simtă rău, era foarte tristă și îi scăzuse tensiunea arterială. A fost spitalizată ca măsură preventivă, susține Le Parisien, deși presa americană a sugerat că Prima Doamnă a Franței a încercat să se sinucidă.

Întrebat marți despre starea de sănătate a partenerei sale Valérie Trierweiler, Francois Hollande s-a limitat să spună că aceasta „se odihnește”. Valérie „se odihnește și nu am de făcut niciun alt comentariu”, a răspuns sec președintele Franței, citat de AFP. Francois Hollande a promis că va clarifica situația relației cu Valérie Trierweiler la întâlnirea pe care o va avea cu presa înainte de vizita în Statele Unite, programată pe 11 februarie. Hollande a evitat, în cursul conferinței de presă organizate marți la Paris, să comenteze informațiile despre relația amoroasă pe care ar avea-o cu actrița Julie Gayet; de asemenea, el nu a precizat dacă mai are o relație cu Valérie Trierweiler, partenera sa declarată. „Fiecare poate avea probleme în viața sa personală. Este și cazul nostru. Sunt momente dureroase. Problemele private sunt tratate în mod privat, în intimitatea respectării fiecăruia. Nu este nici locul, nici momentul de a face acest lucru acum. Nu voi răspunde la nicio întrebare pe această temă azi. O voi face înainte de întâlnirea pe care o am”, a spus Hollande marți, referindu-se la vizita oficială pe care o va efectua în Statele Unite pe 11 februarie.

Valérie Trierweiler rămâne spitalizată pe termen nedeterminat, a anunțat Biroul acesteia, citat de ziarul Le Monde. „Medicii consideră că are nevoie de mai multă odihnă și va rămâne spitalizată. Medicii vor stabili când va putea fi externată”, a explicat un apropiat al Primei Doamne a Franței de la Palatul Elysée. „Are nevoie să se recupereze după șocul suferit. Are nevoie de liniște”, precizează sursa citată.

Președintele Franței, Francois Hollande, este supus presiunilor pentru clarificarea situației personale, după dezvăluirile privind relația cu actrița Julie Gayet. Georges Fenech, un parlamentar din cadrul partidului de opoziție Uniunea pentru o Mișcare Populară (UMP, de dreapta), a cerut demisia președintelui Francois Hollande, argumentând că există riscul „distrugerii valorilor națiunii”, după dezvăluirile privind relația amoroasă a șefului statului francez. Revista Closer a dezvăluit că François Hollande, în vârstă de 59 de ani, are o relație amoroasă cu actrița Julie Gayet, în vârstă de 41 de ani. Președintele Francois Hollande a sugerat că ar putea da în judecată publicația pentru încălcarea vieții private, dar nu a negat informațiile despre relația cu Julie Gayet.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
“Am plâns pentru Vlad Pascu. Este o victimă!”. Elena Merișoreanu a șocat și tulburat România...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Îl recunoşti? Da, e chiar EL! Suferinţa şi-a pus amprenta pe chipul său
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
MAREA DOAMNĂ a României a murit în Noaptea de Înviere: Drum lin spre cele veșnice
Ce poți face cu resturile de prăjituri și cozonac rămase de la masa de Paști
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Inteligență Artificială a ținut pasul cu un pilot uman în timpul unui zbor istoric