„Joe Biden este un impostor care poartă mască”. Teoria CONSPIRAȚIEI care câștigă popularitate pe rețelele de socializare printre „Trumpiști”

„Joe Biden este un impostor care poartă mască”. Teoria CONSPIRAȚIEI care câștigă popularitate pe rețelele de socializare printre „Trumpiști”
„Joe Biden este un impostor care poartă mască” - Sursa foto: Shutterstock - Caracter ilustrativ
Publicat: 20/04/2023, 10:20

Teoria conspirației că Joe Biden ar fi un impostor care poartă o mască a câștigat popularitate pe rețelele sociale și a fost alimentată de o înregistrare video în care președintele american se scarpină la ceafă, dezvăluind „falduri” în pielea gâtului.

O postare pe Twitter de pe 13 aprilie a acumulat peste 10 milioane de vizualizări în doar șase zile. Această teorie este susținută de cei mai radicali contestatatori ai președintelui Biden și nu este una nouă.

„Ce s-ar întâmpla dacă Joe Biden nu ar exista? Sau, mai bine zis, dacă în spatele celui de-al 46-lea președinte al Statelor Unite s-ar ascunde de fapt un actor?”.

Aceasta este teoria nebunească, născută pe rețelele de socializare și alimentată recent de o înregistrare video în care șeful statului democrat se scarpină la ceafă, dezvăluind astfel falduri în pielea gâtului. Ca urmare, un tweet postat pe 13 aprilie a depășit 10 milioane de vizualizări șase zile mai târziu. O legendă însoțește clipul de 13 secunde:

„O mască care provoacă mâncărimi, nu-i așa?”

Același videoclip a început să circule rapid pe Twitter, prin intermediul a numeroase conturi de „Trumpiști” care au crezut că au descoperit înșelăciunea istorică. „Un actor s-ar ascunde sub masca lui Joe Biden, iar aceste imagini dovedesc acest lucru. Un profil susține chiar că în ele se află un alt bărbat, întrucât „Biden este mort de peste doi ani”, susțin conspirațoniștii.

Facebook, Twitter și TikTok, „acceleratorul de particule” al teoriei conspirației

Pe Facebook și Twitter, teza măștii lui Biden funcționează cu siguranță. Între 12 și 19 aprilie, au existat peste 13.000 de interacțiuni pe Facebook pe această temă, potrivit Crowdtangle. Iar în ultimele 30 de zile, au fost publicate peste 19.000 de tweet-uri, cu un ultim vârf de 3.000 de tweet-uri pe 14 aprilie, potrivit Visibrain.

Același lucru este valabil și pe TikTok, unde postările „Real” legate de „joe biden mask conspiracy” au acum două milioane de vizualizări.

Clipul care tocmai a fost publicat și care a fost difuzat de fapt de postul de televiziune Fox News. În ultima secundă, pe un banner se poate citi „Belfast, Belfast, Nord (…) marți”, referindu-se la o vizită a lui Joe Biden în Irlanda de Nord pe 11 aprilie, cu ocazia celei de-a 25-a aniversări a acordului de pace.

Teoria este reînviată cu ajutorul acestor imagini, dar ea merge mai departe… și la alte imagini care ar fi arătat „gâtul fals” al lui Joe Biden. Deja în februarie, președintele american a fost acuzat că nu a fost cel care a ținut discursul despre Starea Uniunii în fața Congresului. Cu trei ani mai devreme, nici el nu a fost cel care a acordat un interviu pentru CNBC. La vremea respectivă, umbra de pe gâtul candidatului a fost prezentată ca dovadă a unei impersonări sau a unui „fals profund”, o teorie de asemenea explorată.

Foto: Captura Facebook
Foto: Captura Facebook

Adevărul pe care conspiraționiștii nu vor să-l vadă

Postul de presă belgian Knack a intrat în posesia imaginilor precise, filmate pe aeroportul din Dublin la 12 aprilie. Potrivit explicațiilor ziarului, „pliurile pielii lui Biden ies puternic în evidență” din cauza umbrelor și a contrastului de pe ecran.

Aceasta nu este nicidecum o dovadă că președintele american poartă o mască, ci mai degrabă o consecință a vârstei sale, întrucât Joe Biden are acum peste 80 de ani.

Sursa: tf1info.fr

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Pitagora, între matematică și învățăturile despre nemurirea sufletului