Julian Assange, „ȚINTA unei operațiuni majore de spionaj, orchestrată de Donald Trump”. Afirmațiile incredibile îi aparțin redactorului-șef de la Wikileaks

Julian Assange, „ȚINTA unei operațiuni majore de spionaj, orchestrată de Donald Trump. Afirmațiile incredibile îi aparțin redactorului-șef de la Wikileaks
Publicat: 10/04/2019, 13:55

Organizația Wikileaks susține că informațiile despre Assange au fost transmise Administrației Trump, scrie dailystar.co.uk.

Afirmațiile celor de la Wikileasks survin la scurt timp după ce a apărut informația potrivit căreia Assange riscă expulzarea din ascunzătoarea sa și chiar arestul de către poliția metropolitană londoneză.

O sursă „la nivel înalt” a declarat, pentru Wikileaks, că Assange va fi dat afară din ambasada de la Londra.

Totuși, în ciuda acestor informații, expulzarea lui Assange nu a avut loc, deocamdată.

Assange are un mandat de arestare pe numele lui, emis de Curtea Magistraților din Westminster, deoarece nu s-a predat pe fondul acuzațiilor de agresiune sexuală din iunie 2012.

Acuzațiile au fost retrase, dar Assange încă riscă să fie arestat și se teme să nu ajungă în SUA.

Wikileaks a precizat că operațiunea de spionaj face parte din complotul pentru extrădarea fondatorului site-ului în SUA.

Lenin Moreno, președintele Ecuadorului, a continuat să critice Wikileaks, după ce site-ul a scris despre corupția din națiunea sud-americană.

Președintele a spus că Assange a încălcat frecvent unele condiții ale acordării azilului în ambasada ecuadoriană din Londra.

De exemplu, Moreno i-a ordonat lui Assange „să nu intervină în politicile unor țări sau – mai rău – în politicile țărilor prietene”.

Președintele a susținut că fotografii cu el și familia în dormitor au circulat online.

Programatorul de origine australiană Julian Assange a ajuns celebru după ce Wikileaks a divulgat mai multe documente guvernamentale americane secrete, în 2010.

Documentele au inclus informații referitor la Războiul contra Terorii și rapoartele post-operațiuni ale armatei SUA.

Assange, în vârstă de 47 de ani, locuiește în ambasada Ecuadorului de la Londra încă din 2012.

El a cerut statut de refugiat după un ordin de extrădare în Suedia unde ar fi urmat să se confrunte cu mai multe acuzații de agresiune sexuală.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase