• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Jurnalist din Franța, pentru Gândul: „Este un atac la adresa meseriei noastre”

Jurnalist din Franța, pentru Gândul: „Este un atac la adresa meseriei noastre”
Atacul asupra redacției săptămânalului francez de satiră Charlie Hebdo, cunoscut mai ales pentru caricaturile despre islam, are ca țintă însăși meseria de jurnalist, a declarat pentru gândul Mike Woods, jurnalist al Radio France International - biroul din Paris.

Atacul asupra redacției săptămânalului francez de satiră Charlie Hebdo, cunoscut mai ales pentru caricaturile despre islam, are ca țintă însăși meseria de jurnalist, a declarat pentru gândul Mike Woods, jurnalist al Radio France International – biroul din Paris.

„Există, în aceste clipe, multă solidaritate în rândul nostru, al jurnaliștilor de aici. Toată lumea își exprimă compasiunea și transmite condoleanțe apropiaților victimelor”, ne-a spus Woods, care face parte din serviciul în limba engleză al RFI Paris.

„Este un atac la adresa meseriei noastre”, a adăugat jurnalistul. „Nu e un caz singular. Și jurnaliștii noștri au fost atacați și unii au fost chiar uciși”, a adăugat Woods, amintind de tragedia din noiembrie 2013, când Claude Verlon și Ghislaine Dupont au fost răpiți și executați în Mali.

Zona din jurul redacției Charlie Hebdo este și acum blocată, ne-a mai spus jurnalistul: „Ultimele informații pe care le-am primit sunt de la Ministerul de Interne, care a anunțat că sunt căutați trei atacatori. Asta, după ce martorii vorbeau despre două persoane care au deschis focul”.

Parisul continuă să fie în alertă maximă la această oră, operațiunea de căutare a atacatorilor continuând. Toate redacțiile sunt protejate de efective suplimentare, ne-a mai relatat Woods. Întrebat dacă este și cazul redacției sale, jurnalistul a făcut o pauză, după care a explicat: „Am auzit că și la noi a fost întărită paza. Sincer să fiu, nu știu. Am scris toată ziua, nu am avut timp să mă uit”.

Despre publicația care a fost victima acestui atentat, jurnalistul din Paris a punctat că, de-a lungul anilor, a realizat multe caricaturi despre toate religiile. „Ei nu au ironizat doar islamul, cu toate că cele despre islam au provocat cele mai mari controverse”, a mai explicat jurnalistul pentru gândul.

Mai multe persoane s-au adunat, miercuri după-amiază, în Place de la Republique, din Paris, într-o manifestație de solidarizare cu victimele atentatului care a vizat Charlie Hebdo.

Inchide