Jurnalistă din Italia, hărțuită și molestată în direct de câțiva fani ai Fiorentinei

Jurnalistă din Italia, hărțuită și molestată în direct de câțiva fani ai Fiorentinei
Jurnalistă din Italia, hărțuită și molestată în direct de câțiva fani ai Fiorentinei
Publicat: 29/11/2021, 18:53

Un eveniment neplăcut s-a petrecut la finalul meciului dintre Empoli și Fiorentina când o reporteriță a fost hărțuită și molestată de câțiva fani ai Fiorentinei. Jurnalista Greta Beccaglia realiza un Live imediat după meci, în care a vorbit despre gestul fotbaliștilor care au intrat pe teren vopsiți cu câte o dungă roșie pe față. Totul, cu scopul de a conștientiza lupta împotriva violenței domestice.

La un moment dat, în timp ce relata în direct pentru Toscana TV din afara stadionului Castellani, jurnalista Greta Beccaglia a fost hărţuită de mai mulţi bărbaţi. Prima dată, un bărbat o loveşte cu palma peste fund, apoi alţii îi adresează injurii. Jurnalista a ripostat imediat, vizibil enervată și deranjată de gest: ”Îmi pare rău, nu poți face asta. Îmi pare rău!”.

Bărbatul care a molestat-o pe jurnalista sportivă, Greta Beccaglia, în direct la TV, sâmbătă seara, după meciul Empoli-Fiorentina, a fost identificat de polițiștii din Empoli. Episodul revoltător a făcut ocolul presei din peninsulă, mai ales că s-a petrecut fix în ziua unei campanii în Serie A de condamnare a violenței la adresa femeilor.

Hărțuirea nu s-a limitat doar la ceea ce camerele au surprins. Greta a povestit că la finalul live-ului s-ar fi apropiat de ea un alt individ care ar fi încercat să o atingă în zonele intime de câteva ori, înainte de intervenția cameramanului care l-a pus pe fugă. „Nu pot merge la muncă în liniște pentru că sunt o femeie tânără. Sunt șocată și speriată. Cineva mă sfătuiește să nu depun plângere, dar sunt lucruri foarte grave și inacceptabile care m-au marcat și m-au amărât profund”, a povestit Greta.

Suspectul principal este bărbat de 45 de ani, din provincia Ancona, fan al Fiorentinei. Agenții l-au identificat cu ajutorul imaginilor difuzate în direct la TV și cu ajutorul camerelor de supraveghere de la stadion. Camerele l-au surprins în timp ce trecea prin turnicheții de la ieșire. Mai multe anchete sunt în curs. Jurnalista a depus luni plângere. Infracțiunea de care ar putea fi acuzat bărbatul este cea de violență sexuală. Acum se încearcă și identificarea celorlalți suporteri care au hărțuit-o verbal pe jurnalistă în afara stadionului Castellani, în zona de ieșire a suporterilor Fiorentinei, relatează Corriere della Sera.

Duminică seară, după cum relatează Il Messaggero, unul dintre suporteri – speriat de consecințe – a postat mesaje pe rețelele de socializare temându-se de acțiunea în justiție a reporterului. „Te rog cu umilință în mod public să mă ierți pentru că te-am hărțuit în acest fel. Te rog să retragi plângerea”, este mesajul unui bărbat.

Cazul a stârnit multe discuții aprinse în Italia. Paradoxal faptele s-au petrecut fix în ziua unei campanii de sensibilizare față de violența la adresa femeilor, în Serie A. Pe deoparte, pe teren, jucătorii au intrat cu un semn roșu pe față, pe cealaltă parte lucrurile au mers cât se poate de prost.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Semnele care prevestesc sfârșitul. Când moartea se apropie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Mesajul postat de Oana Roman de ziua de naștere a Mioarei Roman, care ar fi...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului