Justin Trudeau, Emmanuel Macron și Boris Johnson, filmați în timp ce glumesc pe seama lui Donald Trump la summitul NATO. VIDEO

Redactor:
Ioana Scholler
Justin Trudeau, Emmanuel Macron și Boris Johnson, filmați în timp ce glumesc pe seama lui Donald Trump la summitul NATO. VIDEO
Liderii celor mai puternice state din lume au fost surprinși într-o ipostază mai puțin „diplomatică" la recepția de la Palatul Buckingham, aceștia neștiind că discuția lor era înregistrată, informează The New York Times.

Inițial, s-ar fi dorit ca la aniversarea Alianței Nord-Atlantice să fie evitate orice fel de momente jenante, scrie The New York Times.

Cu toate acestea, planurile au fost date peste cap marți, după ce președintele francez Emmanuel Macron l-a provocat pe Donald Trump în timpul unei apariții la TV. O nouă surpriză a avut loc miercuri, după ce un scurt video a apărut în mediul online, liderii celor mai puternice state ale lumii putând fi văzuți la recepția de la Palatul Buckingham aparent plângându-se de modul neortodox în care se comportă președintele SUA.

Imaginile, publicate de Canadian Broadcasting Corporation, îl arată pe premierul Canadei Justin Trudeau care se pare că se plânge de comportamentul lui Trump din prima zi a summitului NATO. Donald Trump a vorbit cu jurnaliștii mai mult de două ore marți, fapt care se pare că l-a uimit pe premierul canadian.

„A întârziat pentru că a stat 40 de minute în plus la conferința de presă”, spune Justin Trudeau unui grup restrâns din care fac parte Emmanuel Macron și Boris Johnson, printre alții. Trudeau nu îi spune numele lui Trump în timpul discuției.

„Ați văzut cum cei din echipa sa au rămas pur și simplu perplecși”, mai spune Trudeau. Președintele Franței participă și el la conversația spumoasă, dar comentariile sale nu pot fi auzite la fel de bine. Boris Johnson poate fi văzut cum zâmbește, dar niciunul dintre liderii celor mai puternice state din lume nu realizează că întreaga conversație este înregistrată.

Donald Trump a fost atacat dur de Emmanuel Macron, în timpul unei apariții televizate de 45 de minute, președintele francez criticând viziunile liderului SUA asupra NATO și felul în care acesta a gestionat conflictul militar din Siria.

 

Inchide