Karl Nehammer, făcut bucăți de presa austriacă cu ocazia zilei de naștere. Aroganța din Scandalul „Burgergate” i-a pus capac

Karl Nehammer, făcut bucăți de presa austriacă cu ocazia zilei de naștere. Aroganța din Scandalul „Burgergate” i-a pus capac
Publicat: 18/10/2023, 15:19

Prietenul Nehammer a primit un potop „de urări de bine” de la presa austriacă și de la opoziția politică cu ocazia zilei sale de naștere. Cancelarul a împlinit miercuri 51 de ani și cu această ocazie a fost ciopârțit de media în mare stil.

Artizanul blocării accesului României în Shengen a fost taxat pentru aroganța și impertinența față de poporul elector în scandalul numit deja „Burgergate” când le-a recomandat la un șpriț colocvial austriecilor să mănânce burgeri dacă au dificultăți financiare, iar femeilor care nu sunt mămici să-și o a doua slujbă.

Sărbătorit cu de toate

Omul politic care obligă România să aștepte la poarta Schengen, e demolat de presa austriacă, chiar de ziua sa de naștere. Karl Nehammer împlinește în data de 18 octombrie vârsta de 51 de ani, iar presa austriacă îl sărbătorește cu ironii, critici și enumerarea celor mai grave derapaje pe care le-a avut pe plan politic. Politicianul austriac a fost aspru criticat pentru „turbulențele economice”, creșterea prețurilor și neadevărurile expuse în spațiul public în repetate rânduri.

„Nici cetățenii austrieci, nici membrii OVP nu mai „Glaub an Oesterreich” (cred în Austria), ca urmare a presupuselor neadevăruri ale cancelarului Karl Nehammer. Pe măsură ce scoatem confetiile, ar trebui să ne gândim la cetățenii austrieci care se confruntă cu darurile încântătoare ale inflației și creșterii prețurilor. Costurile în creștere ale vieții servesc drept fundal pentru această mare sărbătoare, creând o simfonie de discordanță financiară care l-ar face chiar și pe Mozart să ridice o sprânceană”, scrie presa din Austria.

Scandalul „Burgergate”

În cel mai recent scandal, supranumit „Burgergate”, Nehammer este criticat pentru declarațiile considerate de opoziție impertinente și arogante. El spus, în cadrul unei întâlniri cu membrii partidului său, că oamenii sunt săraci pentru că nu vor să muncească mai mult și că e imposibil să existe în țară copii care nu au o masă caldă, din moment ce un hamburger la McDonalds costă doar 1,4 euro.

Declarațiile au fost făcute la un restaurant din Hallein, la sfârșitul lunii iulie, dar o înregistrare video cu discuția a devenit virală de curând, pe rețelele sociale. Nehammer spune că a avut o discuție cu „prieteni de stânga” care l-au acuzat că  sărăcia în Austria crește. „Atunci de ce nu crește rata joburilor part-time? Nu crește nici și pentru femeile care nu au alte responsabilități”, spune Nehammer în înregistrare.

„În timp ce K. Nehammer le-a recomandat concetățenilor săi să mănânce burgeri dacă se confruntă cu dificultăți financiare, el însuși, fără îndoială, sărbătorește în stil cu șampanie și caviar rusesc sau ceva de genul acesta. Întreprinderile austriece se pot alătura festivităților, punându-și pălăriile de petrecere în timp ce plâng în liniște pierderile economice datorită unei alte decizii proaste de politică externă. Într-adevăr, ne întrebăm dacă manualul de politică externă al guvernului este inspirat de Kafka”.

Nici politicienii nu l-au iertat

Critici din partea populației și politicienilor a primit și în urma declarațiilor referitoare la angajații part-time din Austria. Cancelarul a spus că, dacă oamenii vor mai mulți bani, ar trebui să muncească mai mult.

„În timp ce K. Nehammer le-a recomandat concetățenilor săi să mănânce burgeri dacă se confruntă cu dificultăți financiare, el însuși, fără îndoială, sărbătorește în stil cu șampanie și caviar rusesc sau ceva de genul acesta. Întreprinderile austriece se pot alătura festivităților, punându-și pălăriile de petrecere în timp ce plâng în liniște pierderile economice datorită unei alte decizii proaste de politică externă. Într-adevăr, ne întrebăm dacă manualul de politică externă al guvernului este inspirat de Kafka”.

Karl Nehammer este cel care s-a opus prin veto, în decembrie 2022, primirii Bulgariei şi României în Spaţiul Schengen, invocând migraţia ilegală. Cancelarul austriac a cerut investiţii în protecţia frontierelor, o reducere a numărului de migranţi ilegali, precum şi proceduri rapide şi mai multe acorduri de readmisie. De atunci, oficialul austriact nu a ratat nicio ocazie să spună că România și Bulgaria nu sunt pregătite pentru aderare, invocând migrația ilegală ca principala culpă și cauza refuzului său.

Citiți și: Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, acuzat că a „furat” proiectul „bani gheață” de la extrema dreaptă. Ce promite electoratului său

Austria nu va renunța la veto în privința aderării la Schengen a României și Bulgariei. Care sunt explicațiile

EXCLUSIV| Cum îl descrie un analist pe Karl Nehammer, cel care ține România departe de Schengen. „Poziția inflexibilă vine și din trecutul de militar”

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
S-a decis plata a 718 LEI de persoană în România. Banii intră automat pe carduri...
Săptămâna Patimilor. Rugăciunea care se rostește în „Marţea Mare”
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto