Kassym-Jomart Tokayev, președintele Kazahstanului și comandant suprem al armatei, a participat la un exercițiu integrat de menținere a păcii: ”Toate conflictele pot fi soluționate prin mijloace politice și diplomatice”

Kassym-Jomart Tokayev, președintele Kazahstanului și comandant suprem al armatei, a participat la un exercițiu integrat de menținere a păcii: ”Toate conflictele pot fi soluționate prin mijloace politice și diplomatice”
Kassym-Zhomart Tokayev, președintele Kazahstanului și comandant suprem al armatei, a participat la un exercițiu integrat de menținere a păcii: ”Toate conflictele pot fi soluționate prin mijloace politice și diplomatice”
Publicat: 13/10/2020, 12:02

Un exercițiu complex de menținere a păcii – primul din istoria forțelor armate ale Kazahstanului – s-a desfășurat în regiunea Almaty, la Centrul de instruire, fiind implicați peste 1.000 de militari și peste 100 de unități de luptă. Exercițiul a avut loc sub privirile lui Kassym-Jomart Tokayev, președintele Kazahstanului și comandant suprem al armatei, iar forțele aeriene, poliția militară, instituții medicale militare, dar și reprezentanți ai Centrului de degajare a minelor au participat, împreună, la faza activă a acestei aplicații.

Kassym-Jomart Tokayev, președintele Kazahstanului, a primit informații detaliate despre activitățile Regimentului de menținere a păcii din Kazahstan, chiar la postul de comandă al centrului de instruire, fiind informat și despre algoritmul general pentru ocuparea zonei de responsabilitate de către regimentul de menținere a păcii în îndeplinirea misiunilor sale. Șeful statului a examinat clasele centrului de instruire pentru pregătirea inginerească, lingvistică, tactică și, nu în ultimul rând, medicală.

În faza activă a acestui exercițiu de menținere a păcii a fost ”creionat” un scenariu în care contingentul de menținere a păcii a escortat un convoi care transporta ajutoare umanitare.

Președintele Kazahstanului: ”Armata modernă kazahă a moștenit gloria și tradițiile militare ale războinicilor curajoși din Marea Stepă”

La finalul acestui exercițiu complex de menținere a păcii, președintele Tokayev s-a adresat soldaților implicați,  amintind că armata modernă a Kahastanului ”a moștenit gloria și tradițiile militare ale războinicilor curajoși din Marea Stepă”.

Kassym-Zhomart Tokayev a menționat că pacea, la nivel mondial, trebuie să fie unul dintre dezideratele supreme, acesta fiind și motivul pentru care Kazahstan trimite, cu regularitate, misiuni de menținere a păcii în zonele de conflict care, din păcate, încă amprentează negativ realitatea contemporană supusă provocărilor militare.

”Cooperarea și parteneriatul sunt prioritatea noastră. Ați adus o mare contribuție la consolidarea securității internaționale. A fi pacificator înseamnă, de fapt, a fi un ambasador al păcii. V-ați făcut și vă faceți meseria cu bună credință, iar prin astfel de exerciții vă îmbunătățiți abilitățile militare. Sunt sigur că, în astfel de condiții, spiritul de luptă și gloria armatei noastre vor crește”, a declarat Kassym-Jomart Tokayev.

Kazahstanul este angajat, permanent, în lupta pentru menținerea păcii, iar  Kassym-Jomart Tokayev a menționat că asta demonstrează atașamentul față de principiile păcii, securității internaționale și stabilității tuturor statelor lumii.

Kassym-Zhomart Tokayev: ”A fi pacificator înseamnă, de fapt, a fi un ambasador al păcii”

Kazahstanul, implicat activ în operațiunile de menținere a păcii, sub mandat ONU

Încă din 2007, 35 de militari kazahi – inclusiv patru femei – au luat parte la misiunile ONU în Nepal, Côte d’Ivoire, Sahara de Vest și Liban, în calitate de ofițeri de stat major și observatori militari. Un alt pas semnificativ în consolidarea potențialului de menținere a păcii a fost și trimiterea primei companii kazahe în Liban, în 2018, care funcționa sub mandat ONU.

”Pentru a extinde gama de sarcini din sistemul ONU de menținere a păcii, Kazahstanul a anunțat unități speciale de geniști, medici militari, ofițeri de informații și poliție militară. Acestea sunt, practic, cele mai solicitate în operațiunile actuale de menținere a păcii”, a adăugat președintele Kazahstanului, subliniind și că acest Centru de instruire ”pregătește specialiști la un nivel înalt”.

Armata, a mai spus președintele Kassym-Jomart Tokayev, nu este implicată în acțiuni doar în timpul conflictelor, rolul militarilor fiind din ce în ce mai important în misiunile de menținere a păcii, iar acest complex exercițiu integrat a demonstrat profesionalismul tuturor celor implicați.

”Anul acesta luptăm împotriva pandemiei în toată țara. Într-un moment atât de crucial, militarii sunt, întotdeauna, în prima linie. Soldații și ofițerii au arătat un exemplu de curaj real și luptă în beneficiul compatrioților lor. Îmi exprim recunoștința tuturor militarilor care au luat parte la măsurile de combatere a pandemiei”

Kassym-Jomart Tokayev, președintele Kazahstanului

Președintele Kazahstanului: ”Îmi exprim recunoștința tuturor soldaților care au luat parte la măsurile de combatere a pandemiei”

Kassym-Jomart Tokayev: ”Lumea nu s-a eliberat de numeroase conflicte regionale și interetnice”

A fi militar într-un contigent de menținere a păcii, sub mandat ONU, este o ”onoare și o mare responsabilitate”, a accentuat președintele Tokayev.

Din păcate, prezentul demonstrează că lumea ”nu s-a eliberat de numeroase conflicte regionale și interetnice”, însă poziția adoptată de Kazahastan a rămas aceeași – toate conflictele pot fi soluționare prin mijloace politice și diplomatice, iar principiile de bază ale dreptului internațional trebuie respectate de toate statele.

”Conflictele regionale, definite ca „înghețate” sau „prelungite în timp”, au relevat o contradicție fundamentală între cele două principii principale ale Cartei ONU, sursa și baza dreptului internațional modern. Acestea sunt integritatea teritorială a statelor și dreptul națiunilor la autodeterminare. Ultimul principiu a fost deosebit de relevant atunci când statele au obținut independența și s-au eliberat de dependența colonială”

Kassym-Jomart Tokayev

”Prin urmare, principiul integrității teritoriale a statelor a ajuns acum în prim plan și a căpătat o importanță prioritară. Atunci când dezvoltăm abordări pentru evaluarea conflictelor existente, trebuie să fim ghidați de rezoluțiile Adunării Generale și ale Consiliului de Securitate al ONU”, a transmis șeful statului militarilor prezenți.

”Conflictele regionale, definite ca „înghețate” sau „prelungite în timp”, au relevat o contradicție fundamentală între cele două principii principale ale Cartei ONU, sursa și baza dreptului internațional modern”

Pandemia de coronavirus a arătat că este nevoie de echipamente militare și medicale moderne

Pandemia de coronavirus obligă întreaga lume să se adapteze din mers, iar nevoia de tehnologie modernă – atât la nivel militar, cât și medical – este imperios necesară.

Componentele ”cu dublă utilizare” sunt esențiale, într-un astfel de context medical fără precedent. Aviația de transport militar va fi dezvoltată, a specificat președintele Kazahstanului, iar trupele de protecție împotriva radiațiilor – chimice sau biologice – trebuie să fie întotdeauna pregătite pentru a face față pericolelor. Bineînțeles, dotarea unor astfel de trupe cu echipamente moderne ar trebui să fie realizată cu prioritate, iar întreprinderile din Kazahstan vor fi implicate în acest sens.

Totodată, lumea modernă scoate în evidență necesitatea dezvoltării tehnologiilor digitale în comanda și controlul trupelor, crearea unei infrastructuri militare moderne și a unui sistem logistic de sprijin material și tehnic pentru Forțele Armate, precum și dezvoltarea de tactici și strategii pentru acțiuni în spațiul cibernetic și informațional. Iar factorul uman nu poate fi eliminat din această ecuație mondială.

”Una dintre sarcinile noastre cheie este dezvoltarea educației militare profesionale. Pentru a rezolva această problemă, este necesar să se utilizeze întregul potențial al școlilor Zhas Ulan și al Corpului Cadet. Mediul modern reclamă cerințe speciale din partea comandanților. Aceștia ar trebui să poată demonstra inițiativă în luarea deciziilor, fără a fi distrași de tot felul de activități ale autorităților de reglementare”, a spus președintele Tokayev.

La finalul discursului său, președintele Kassym-Jomart Tokayev a ținut să sublinieze că problemele armatei și sprijinul social pentru militari vor fi întotdeauna în centrul atenției în Kazahstan.

O tânără speranţă a ţării în sport întreţine relaţii intime pentru bani: "Când i-am spus...
Cristina Cioran, anunț cu lacrimi în ochi! A fost la spital să își vadă fetița...
FOTO. Anna Lesko, apariție interzisă cardiacilor! S-a văzut trupul perfect lucrat prin body
Băuturile și alimentele care te fac să transpiri abundent. Evită-le
Nu s-a ales doar cu premiul și trofeul Survivor România 2021, ci și cu un...
Simona Halep sare în apărarea lui Simone Biles, după valul de critici la adresa gimnastei:...
Șantierele morții din timpul comunismului. Recordul deceselor îl deține, oficial, Transfăgărășanul
Zeci de cadavre plutind pe râu. Descoperirea macabră ce aduce în atenţia lumii unul dintre...
Avertizarea ISU: Dacă ai așa ceva în mașină, mergi ACUM și scoate-l! Este pericol mare
BANCUL ZILEI – Bătrânel răsfățat de nevasta de 19 ani
Cauzele caniculei care dă bătăi de cap europenilor. Cât mai durează temperaturile de peste 40...
Cristina Cioran, anunț cu lacrimi în ochi! A fost la spital să își vadă fetița...
O TÂNĂRĂ care a mers la bazin cu un costum prea DEOCHEAT a avut parte...
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
Banca Transilvania 'atacată' de BCR: profitul care îți arată cine face legea în România
Și-a luat fetița în brațe și a simțit un miros familiar. A dus-o la spital,...
Rezulatete finale Titularizare 2021. Când se afişează notele după contestaţii pe Edu.ro pentru educatori, învăţători...
Raed Arafat, anunț cutremurător venit ÎN MIEZ DE NOAPTE: Lovitură pentru milioane de ROMÂNI
Bill și Melinda Gates sunt oficial divorțați! Surpriză: Melinda nu primește nici un dolar
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Povestea unui brand legendar, pe care mulţi îl asociază cu pasta de dinţi. Ce produs...