KFC, obligat să plătească daune de 8,3 milioane de dolari unei fetițe de 14 ani

KFC, obligat să plătească daune de 8,3 milioane de dolari unei fetițe de 14 ani
Publicat: 27/04/2012, 17:04
Actualizat: 28/04/2012, 08:38

Gigantul KFC a fost obligat să plătească daune în valoare de 8.3 milioane de dolari unei familii din Australia, a cărei fată a rămas paralizată după ce a mâncat un preparat de pui vândut într-un restaurant al lanțului fast-food. Această decizie a fost luată de un judecător de la Curtea Supremă din New South Wales.

Monika Samaan avea șapte ani, în 2005, atunci când a suferit o intoxicație cu Salmonella după ce a mâncat un „Twister”, un sandwiș cu carne de pui învelist într-o lipie, dintr-un restaurant cumpărat din apropiere de Sydney, notează BBC.

După ce a mâncat preparatul, copila ar fi suferit o intoxicație care i-ar fi provocat o infecție puternică în sânge și un șoc septic. Ulterior, acestea i-ar fi afectat și creierul. Monika Samaan nu a fost singura care s-a îmbolnăvit după ce a mâncat de la KFC, ci și alți membri ai familiei s-au simțit rău după ce au mâncat de la acel restaurant.

Familia fetei se descurcă din ce în ce mai greu, având în vedere faptul că fetița a crescut și le este greu să o ridice și să o susțină. Mai mult, Monika nu este singurul copil al lor de care trebuie să aibă grijă.

„Monika suferă de leziuni cerebrale severe, iar invaliditatea de care suferă copila a epuizat toate resursele financiare pe care familia acesteia le avea”, a declarat George Vlahakis, avocatul familiei Samaan.

Pe de altă parte, reprezentanții restaurantului KFC din Australia au încercat să contrazică varianta familiei. „Ne pare foarte rău pentru Monika și familia Samaan, dar avem și responsabilitatea de a apăra reputația restaurantului KFC, care este un restaurant cu mâncare buna, sigură pentru sănătate și de înaltă calitate”, au precizat reprezentanții companiei.

Avocații lanțului fast-food au precizat că vor ataca decizia luată de judecător.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase