Kim Jong-un, mare jucător pe bursa CRYPTO. Phenianul, suspectat că FENTEAZĂ sancțiunile occidentale prin TUNURI cu criptomonede

Kim Jong-un, mare jucător pe bursa CRYPTO. Phenianul, suspectat că FENTEAZĂ sancțiunile occidentale prin TUNURI cu criptomonede
Publicat: 27/10/2018, 15:22
Actualizat: 25/03/2019, 22:25

Cercetătorii de la Recorded Future, care se ocupă cu combaterea amenințărilor cibernetice, au atribuit două escrocherii cu criptomonede din 2018 unei rețele de „intermediari pentru Coreea de Nord”, aflați în Singapore, ambele având rolul de a-i păcăli pe investitori și a canaliza câștigurile spre Phenian, scrie The Independent.

Una din escrocherii se referă la o criptomonedă care se numește HOLD,listată și apoi scoasă dintr-o serie de tranzacții în 2018. În cele din urmă, HOLD a fost redenumită HUZU. Autorii studiului spun că această criptomonedă „i-a lăsat FALIȚI pe investitori”.

O a doua escrocherie a vizat o aplicație de blockchain denumită Marine Chain Platform și eforturile de finanțare în serie derulate pentru oferta sa inițială de monede (ICO).

„Am auzit despre Marin Chain ca fiind o criptomonedă în anumite forumuri de bitcoin, în august 2018″, au precizat cercetătorii în raportul denumit „Schimbarea comportamentelor de utilizare a internetului relevă o elită conducătoare nord-coreeană maleabilă și inovatoare”.

„Marine Chain ar fi fost o criptomonedă care permitea folosirea vaselor maritime în tranzacții de către mai mulți utilizatori și proprietari”. Angajații au recunoscut deschis că este vorba de o escrocherie făcută în numele Phenianului.

Hackerii nord-coreeni au fost învinovățiți în trecut pentru un atac cibernetic asupra bursei de bitcoin sud-coreene Youbit, în 2017, în urma căruia au fost furate criptomonede în valoare de 72 milioane de dolari. Mai mult, interesul pentru monedele virtuale a fost stimulat de Universitatea de Știință și Tehnologie din Phenian, care a invitat mai mulți experți în crypto să țină prelegeri în fața studenților.

Firma de securitate cibernetică Alien Vault a descoperit un așa numit virus malware folosit la furtul de criptomonede, precizând că monedele virtuale oferă „supraviețuirea financiară” pentru regimul lui Kim Jong-Un, puternic afectat de sancțiunile occidentale.

Sancționați după ce au spălat bani pentru Kim

Autoritățile din Statele Unite au impus recent sancțiuni împotriva a două companii din Singapore, acuzate că spălau bani pentru Coreea de Nord prin sistemul financiar american, au anunțat reprezentanții Departamentului Trezoreriei, relatează Associated Press.

Departamentul de Justiție a deschis un dosar penal și împotriva unei persoane, Tan Wee Beng, directorul unei companii de combustibil implicate în afaceri ilicite în Coreea de Nord.

Cele două companii sunt suspecte de spălare de bani prin sistemul financiar american pentru a evita sancțiunile impuse împotriva Coreei de Nord.

Departamentul Trezoreriei din Statele Unite a emis un comunicat joi prin care anunța ultimele sancțiuni impuse împotriva companiilor străine despre care se crede că au ajutat Coreea de Nord să evite sancțiunile impuse împotriva programului nuclear.

Acțiunea autorităților blochează toate bunurile deținute de companiile Wee Tiong (S) Pte. Ltd. și WT Marine Pte. Ltd pe teritoriul american.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
VIDEO. Paula Seling, apariție de senzație pe străzile Parisului: "Câți artiști pot face asta? Respect"
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
România și pierderea Dobrogei. Ionel Brătianu: „Soarta Dobrogei nu depinde de stipulațiile păcii de la...