Kim Kardashian, mesaj de susținere pentru armeni în contextul conflictului din Nagorno-Karabah | VIDEO

Redactor:
Daniel Matei
Kim Kardashian, mesaj de susținere pentru armeni în contextul conflictului din Nagorno-Karabah | VIDEO
Kim Kardashian, mesaj de susținere pentru armeni în contextul conflictului din Nagorno-Karabah | VIDEO. Sursa foto: Shutterstock

Conflictul în curs dintre Armenia și Azerbaidjan privind regiunea separatistă Nagorno-Karabah a dus la o mișcare de sprijin față de Erevan din partea comunității armene din Los Angeles, una dintre cele mai mari astfel de comunități din lume.

Recent, vedeta de televiziune Kim Kardashian, care este de origine armeană, a anunțat că a donat un milion de dolari către Armenia Fund, organizație care își propune să acorde asistență umanitară în zona de conflict, informează Europa Liberă.

„Gândurile și rugăciunile mele merg către bărbații, femeile și copiii curajoși. Vreau ca toată lumea să știe că, în pofida distanței care ne desparte, nu suntem limitați de granițe și, împreună, suntem o națiune armeană globală”, a spus Kardashian în cadrul unui mesaj video publicat pe Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Kim Kardashian, care are origini armene din partea tatălui, a mai vorbit public de-a lungul vremii despre subiecte care afectează Armenia și poporul armean.

Și surorile acesteia, Khloe și Kourtney Kardashian, au transmis mesaje pe Instagram prin care fac apel la strângerea de fonduri pentru Armenia Fund.

Mitinguri de solidaritate cu Armenia la Los Angeles

În contextul conflictului din Nagorno-Karabah, mii de oameni au ieșit în stradă la Los Angeles pentru a-și arăta sprijinul față de Armenia.

Duminică, cel puțin 20.000 de persoane s-au adunat în fața Consulatului Turciei la Beverly Hills pentru a condamna sprijinul pe care Ankara îl acordă Azerbaidjanului în acest conflict.

Între timp, comunitatea armeană din Los Angeles a demarat o campanie prin care intenționează să ofere sprijin Armeniei și Nagorno-Karabah (regiune pe care armenii o numesc Artsakh, n. red.).

Primarul din Los Angeles, Eric Garcetti, a postat pe Twitter un mesaj de sprijin față de protestatari. El a atașat mesajului și o scrisoare destinată secretarului american de Stat, Mike Pompeo, semnată de un grup de primari și congresmeni americani, prin care îi solicită acestuia ca Statele Unite să intervină pentru detensionarea situației din Nagorno-Karabah.

„Ca mândri reprezentanți ai comunităților armene din Statele Unite, ne exprimăm profunda îngrijorare cu privire la violențele din Artsakh, numărul din ce în ce mai mare de victime din rândul civililor și implicarea actorilor regionali precum Turcia și Iran”, se arată în scrisoare.

Protestele comunității armene vin și în contextul în care Armenia și Azerbaidjanul se acuză reciproc în ultimele zile de încălcarea acordului de încetare a focului semnat cu ajutorul Rusiei.

Sute de soldați și un număr încă necunoscut de civili au murit ca urmare a violențelor din Nagorno-Karabah din 27 septembrie până în prezent. De altfel, conflictul actual este cel mai grav din Nagorno-Karabah din 1994 până astăzi.

Regiunea Nagorno-Karabah este recunoscută la nivel internațional ca fiind parte a Azerbaidjanului. Cu toate acestea, de facto, aceasta se află sub controlul forțelor armene din 1994 și are o populație majoritar armeană.

Conflictul dintre Armenia și Azerbaidjan cu privire la regiunea Nagorno-Karabah a provocat îngrijorare în rândul statelor occidentale, întrucât ar putea spori instabilitatea din regiunea Caucazului, zonă tranzitată de importante conducte de petrol și gaze naturale.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Antena 1 a dat lovitura. Puțină lume se aștepta la asta. Ce se întâmplă la...
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Leacul pentru COVID-19 ar putea veni de la o banală plantă care creşte şi în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Top 3 cele mai ghinioniste zodii în data de 28 octombrie. Gemenii se vor adapta...
Inchide