Kremlinul neagă informațiile potrivit cărora Vladimir Putin este bolnav și va demisiona

Kremlinul neagă informațiile potrivit cărora Vladimir Putin este bolnav și va demisiona
Alegeri SUA 2020. Tăcerea lui Putin după victoria lui Joe Biden. Ce ascunde gestul liderului de la Kremlin. Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 06/11/2020, 16:54

Kremlinul a negat vineri informațiile prezentate de tabloidul britanic The Sun, care susține că președintele Rusiei, Vladimir Putin, ar părăsi funcția în lunile următoare ca urmare a faptului că ar suferi de Parkinson.

Jurnaliștii publicației tabloide spun că ideea că Putin ar fi bolnav de Parkinson este susținută de o apariție video recentă a liderului de la Kremlin, în care acesta ar tremura ciudat, informează Agerpres.

Tabloidul citează și un expert în politica rusă, profesorul Valeri Solovei, care a sugerat la începutul săptămânii, la un post de radio de la Moscova, că Putin ar fi sub presiunea anturajului său de a demisiona, din cauza unor temeri referitoare la starea de sănătate a acestuia.

Peskov: Starea de sănătate a lui Vladimir Putin este excelentă

Informațiile prezentate de jurnaliștii The Sun au fost negate, însă, vineri de Kremlin, care a calificat zvonul ca fiind unul „absurd”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că informațiile sunt false, iar starea de sănătate a lui Vladimir Putin este excelentă.

„Este complet absurd. Totul este bine în ceea ce îl privește pe președinte”, a declarat Peskov, citat de agenția rusă de presă TASS.

Întrebat dacă Putin ia în calcul o eventuală demisie în viitorul apropiat, așa cum a sugerat Solovei, Peskov a spus că nu.

Zvonurile în acest sens au apărut în contextul în care mai mulți parlamentari ruși au prezentat un proiect de lege în camera inferioară a Parlamentului de la Moscova ce ar urma, dacă va fi adoptat, să consolideze imunitatea lui Putin în fața justiției chiar și după ce acesta nu va mai fi președinte.

„Preşedintele Federaţiei Ruse îşi păstrează imunitatea după ce i se termină autoritatea. Nu poate fi tras la răspundere penal sau administrativ şi nu poate fi reţinut, arestat sau supus vreunei verificări ori vreunui interogatoriu”, se arată în proiectul de lege.

În vârstă de 68 de ani, Vladimir Putin se află la putere de două decenii, ca preşedinte sau prim-ministru. Este liderul rus care a stat cel mai mult la putere după conducătorul sovietic Iosif Stalin.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase