Lavrov, enervat de un jurnalist ucrainean: „Ce au mai vândut rușii din ce au furat din Ucraina?”. Care a fost răspunsul ministrului rus de externe

Publicat: 08/06/2022, 23:08
Actualizat: 11/06/2022, 23:09

Serghei Lavrov surprins de un jurnalist ucrainean în timpul unei conferințe de presă comune, susținută miercuri la Ankara, alături de omologul său turc, Mevlut Cavusoglu. Ministrul rus de Externe a fost întrebat ce bunuri furate din Ucraina a reuşit să vândă Rusia. Oficialul rus i-a răspuns imediat, vizibil deranjat de întrebare.

Mai întâi, Lavrov l-a rugat pe jurnalistul ucrainean să repete întrebarea, apoi a încercat să spună că ucrainenii ar fi, de fapt, personajele negative şi că doar ei se gândesc la astfel de lucruri.

„Voi (ucrainenii n.r.) sunteţi mereu preocupaţi de ce puteţi fura şi de unde să furaţi şi credeţi că toată lumea gândeşte aşa. Îți voi răspunde la întrebare. Implementăm obiectivele anunțate public: să scăpăm estul Ucrainei de regimul neonazist. Asta facem”, a fost răspunsul lui Lavrov.

Lavrov: „Domnul Zelenski trebuie să dea ordin pentru ca porturile ucrainene să devină sigure”

Lavrov i-a mai spus jurnalistului ucrainean că Rusia nu împiedică transportul cerealelor prin Marea Neagră: „Domnul Zelenski trebuie să dea ordin pentru ca porturile ucrainene să devină sigure”.

În plus, el a susţinut că este de datoria Ucrainei să rezolve problema reluării transporturilor de cereale prin deminarea porturilor sale, adăugând că „nu suntem noi cei vinovați” pentru crearea unei probleme și că „mingea este în terenul lor”, potrivit hotnews.ro.

De asemenea, Lavrov a mai spus că apreciază eforturile Turciei de a căuta modalităţi de rezolvare a situaţiei.

 Miniştrii de Externe turc şi rus s-au întâlnit miercuri la Ankara pentru a discuta despre restabilirea exporturilor de cereale din Ucraina.

Zilele trecute, ambasada Ucrainei la Ankara acuza Moscova că fură şi vinde grânele Kievului, acuzație reluată acum și de jurnalistul ucrainean, la conferința de presă.

Oficialul rus a specificat că ”operaţiunea militară specială”  din Ucraina decurge conform planului, iar negocierile de pace ar trebui să fie reluate înainte să existe vreo şansă de discuţii între preşedintele rus, Vladimir Putin, şi omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase