• Publicat:
Internațional

Liderul grupului ALDE din Parlamentul European cere excluderea „cât mai repede posibil” a partidului lui Tăriceanu/ Reacția ALDE

Liderul grupului ALDE din Parlamentul European cere excluderea „cât mai repede posibil” a partidului lui Tăriceanu/ Reacția ALDE
Liderul grupului ALDE din Parlamentul European Guy Verhofstadt a transmis, joi, într-un mesaj pe Twitter, că se așteaptă ca ALDE european să excludă oficial partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, motivând că situația României continuă să regreseze.

„Din păcate, situația din România continuă să regreseze. Grupul ALDE a decis la începutul lunii aprilie să excludă ALDE România. Ne așteptăm ca ALDE european să facă pași în această direcție și să îi excludă oficial din partid, cât mai repede posibil”, a scris Guy Verhofstadt, joi pe Twitter.

ALDE: Guy Verhofstadt minte. Ambiția sa pentru funcții europene nu justifică minciunile

Reprezentanții ALDE au transmis, joi pe Twitter, că Guy Verhofstadt minte în legătură cu excluderea partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu din ALDE european, din ambiția de a obține funcții europene, însă această dorință nu justifică minciunile sale.

„Guy Verhofstadt minte: Grupul ALDE din Parlamentul European nu a luat niciodată în considerare și evident nu a decis niciodată să excludă ALDE România. Acest lucru nu se putea întâmplă, deoarece statutar suntem membri ai partidului ALDE. Ambiția lui Verhofstadt pentru funcții europene nu justifică astfel de minciuni”, au scris reprezentanții ALDE, joi seară pe Twitter.

Pe 3 aprilie, purtătorul de cuvânt al ALDE european, Didrik de Schaetzen, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că este foarte probabil ca problema excluderii ALDE România din ALDE Europa să se regăsească pe agenda întâlnirii statutare a formațiunii europene, din 28 iunie, în Elveția.

Prima oară a fost abordată tema exluderii partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu din ALDE Europa, în luna noiembrie a anului trecut, la Madrid, în urma unei scrisori formulate și trimise președintelui grupului european ALDE, Hans van Baalen, de către Beate Meinl-Reisinger, lider al formațiunii Forumul Liberal Noua Austrie (NEOS).

O discuție în acest sens a avut loc apoi la Berlin, la începutul lunii februarie a acestui an. Acum, după o scrisoare adresată, cu o lună în urmă, de către liderul grupului ALDE din PE Guy Verhofstadt subiectul ar putea fi din nou pe ordinea de zi a ALDE Europa, la întrevedere din 28 iunie, în Elveția.

În replică, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că subiectul privind excluderea partidului său din ALDE Europa este folosit de liderul grupului ALDE din PE, Guy Verhofstadt, în scopuri electorale. Acesta a adăugat că subiectul nu îl influențează în niciun fel, precizând că nu ia în calcul schimbarea familiei europene a ALDE România.

Inchide