Liderul ISIS Adnan Abou Walid al Sahraoui a fost asasinat de armata franceză în Africa de Vest

Liderul ISIS Adnan Abou Walid al Sahraoui a fost asasinat de armata franceză în Africa de Vest
Publicat: 16/09/2021, 10:27
Actualizat: 16/09/2021, 11:20

Un important lider ISIS, cu o recompensă de 5 milioane de dolari pe capul său, după ce a ucis mai mulți soldați din forțele speciale americane, a fost asasinat de armata franceză în Africa de Vest.

Adnan Abou Walid al Sahraoui, care avea în jur de 40 de ani, a fost „neutralizat”, la patru ani după ce a ordonat o ambuscadă în Niger, soldată cu patru soldați morți și mai mulți răniți, scrie mirror.co.uk.

La primele ore ale dimineții de joi, președintele francez Emmanuel Macron a confirmat că Al-Sahraoui, care folosea și numele Lehbib Ould, a fost asasinat.

Nu există detalii despre modul în care a fost eliminat teroristul, dar autoritățile franceze dau asigurări că este „cu siguranță mort”.

Forțele speciale franceze, înarmate inclusiv cu drone înarmate, au continuat, în anii recenți, să-i vâneze pe liderii ISIS.

În toamna lui 2019, Departamentul de Stat al SUA a oferit o recompensă de 5 milioane de dolari pentru orice informație care ar duce la capturarea sau uciderea liderului ISIA Al-Sahraoui.

Totul după o ambuscadă ISIS în Niger, din octombrie 2017, care a dus la moartea a patru soldați americani.

Alți patru soldați nigerieni au murit în atac, în timp ce doi soldați americani și opt nigerieni au fost grav răniți.

A ordonat execuția unor oameni complet nevinovați

Teroristul Adnan Abou Walid Al-Sahraoui a recunoscut și că a ordonat „personal” execuția a șase angajați umanitari francezi, un ghid local și un șofer din zonă, în august 2020.

Toți au fost uciși de teroriștii ISIS pe motociclete, în timp ce se îndreptau spre Rezervația de Girafe Koure din Niger.

Al-Sahrawi și-a început viața adultă luptând în războiul de gherilă împotriva forțelor armate marocane, din vestul Saharei, înainte de a se alătura diferitelor grupuri de jihadiști, care au fuzionat cu Statul Islamic în 2015.

În februarie 2018, Al-Sahrawi a fost la un pas să devină ținta forțelor speciale franceze, în Meneka, Mali, dar a reușit să fugă, în timpul nopții, ajutat de mai mulți indivizi.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase