Lidl a vândut cu 10 lire un produs care valorează de 400 de ori mai mult

Lidl a vândut cu 10 lire un produs care valorează de 400 de ori mai mult
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 27/01/2022, 14:19
Actualizat: 27/01/2022, 14:24

Lidl și B&Q au vândut, din greșeală, în Marea Britanie, plante rare cu mult mai ieftin decât valorează. Produsele au fost comercializate cu 10 lire, deși ele sunt listate online la circa 4.000 de lire.

Plante precum Monstera Variegated Adansonii au fost listate pe eBay la 3.699 de lire sterline, dar au fost vândute de cei doi comercianți cu 5 sau 10 lire sterline, scrie Daily Record.

Multe supermarketuri și magazine de bricolaj au în mod regulat standuri cu plante pentru cumpărători, dar ceea ce s-ar putea să nu știe este că micile variații naturale ale plantelor comune le pot face extrem de scumpe.

Ocazional, aceste variații rare dezvoltă semne neobișnuite care sunt confundate cu boli, ceea ce face ca magazinele să le vândă la preț redus.

Probabil cea mai comună plantă care se găsește în orice magazin, Monstera Deliciosa, este cunoscută mai degrabă sub numele de planta „brânza elvețiană” din cauza găurilor din frunzele sale.

În timp ce o plantă verde obișnuită nu valorează prea mult, o monstera pestriță este foarte rară și de aici și prețul foarte ridicat.

Pe unele dintre aceste plante apare semne albe pe tulpini și frunze, având, ocazional, o frunză albă întreagă.

Deoarece semnele pot fi puțin sesizabile la plantele tinere, magazinele le confundă adesea cu soiul simplu și le vând cu 10 lire.

Chiar și o singură ramură ar putea ajunge să coste o mică avere, cea mai scumpă fiind listată la 4.562,18 lire sterline.

Un singur băț de cinci centimetri costă pe Facebook Marketplace 1.399 de lire sterline.

În afară de Monstera Delicioas, Lidl a mai scos la vânzare și alte exemplare, precum Monstera Adansonii.

Această plantă este verișoara mai mică a plantei din familia in familia Monstera Deliciosa, dar este mult mai valoroasă. Aceste plante trebuie hrănite pe tot parcursul iernii, spre deosebire de alte plante de apartament.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult