LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 157: Bombardamente puternice în Nicolaev: Doi oameni au murit/ Zelenski le cere locuitorilor din regiunea Donețk sa evacueze zona

LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 157: Bombardamente puternice în Nicolaev: Doi oameni au murit/ Zelenski le cere locuitorilor din regiunea Donețk sa evacueze zona
DONETSK, UKRAINE - FEBRUARY 24: A view of damaged buildings after attacks in Horlivka (Gorlovka) city of Donetsk region under the control of pro-Russian separatists, Ukraine on February 24, 2022. Leon Klein / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM
Publicat: 31/07/2022, 08:37
Actualizat: 31/07/2022, 16:29

​Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că guvernul său a ordonat evacuarea obligatorie a populației din estul regiunii Donețk, care este scena unor lupte crâncene între trupele ucrainene și armata lui Putin.

UPDATE 16.21 Armata rusă a fost atacată cu drone de către armata ucraineană. Presa de stat rusă a anunțat că sediul central al flotei rusești de la Sevastopol, din Marea Neagră a fost ținta unui atac cu drone. În urma incidentului, 5 soldați ruși au fost răniți.

Guvernatorul din Sevastopol a anunțat incidentul pe Telegram.

„Dis-de-dimineață, ucrainenii au decis să ne strice Ziua Marinei. Un obiect neidentificat a zburat în curtea sediului flotei, potrivit datelor preliminare, este vorba despre o dronă. Cinci persoane au fost rănite, erau membri ai personalului Marinei, nu au existat victime. Ajutorul a fost acordat tuturor”, a scris Mihail Razvozhaev.

Din acest motiv, Ziua Marinei a fost anulată din motive de securitate.

UPDATE 15.15 Rușii au lansat unul dintre cele mai devastatoare bombardamente de la declanșarea invaziei în Ucraina. Doi oameni au murit în urma exploziilor puternice care s-au auzit duminică în orașul Nikolaev din sudul țării.

UPDATE 08.30 Zelenski: Recunoaşterea Rusiei ca stat terorist nu trebuie să fie un gest politic, ci trebuie făcută ca apărare eficientă a lumii libere

Recunoaşterea Rusiei ca stat terorist nu trebuie să fie un gest politic, ci trebuie făcută ca apărare eficientă a lumii libere, a afirmat, sâmbătă, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. „Recunoaşterea legală formală a Rusiei ca stat terorist, în special recunoaşterea de către Departamentul de Stat al Statelor Unite, este necesară nu ca un gest politic, ci ca o apărare eficientă a lumii libere. Această decizie va îngreuna în mod automat existenţa statului terorist şi va întrerupe automat diverse legături politice şi de afaceri pe care Rusia le-ar menţine altfel.

UPDATE 08.00 Guvernul ucrainean a luat decizia de a evacua obligatoriu populaţia din regiunea Doneţk înainte de venirea iernii 

Autorităţile din Ucraina au emis o decizie potrivită căreia populaţia din Doneţk va fi evacuată obligatoriu Autorităţile din Ucraina au emis o decizie privind evacuarea obligatorie a populaţiei din regiunea Doneţk, iar preşedintele Volodimir Zelenski face apel la populaţie să plece, mai ales familiile cu copii.

”Noi nu suntem Rusia. De aceea, fiecare viaţă este importantă pentru noi”, a transmis preşedintele ucrainean.

Zelenski afirmă, în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare, că sunt sute de mii de oameni, cu zeci de mii de copii, în zonele în care se duc cele mai aprige lupte.

”Mulţi dintre oameni refuză să plece… Dar chiar trebuie să se facă acest lucru (…) Cu cât se va face mai repede, cu cât mai mulţi oameni părăsesc acum regiunea Doneţk, cu atât mai puţini oameni vor avea timp armata rusă să ucidă.

Prin urmare, dacă aveţi ocazia, vă rog să vorbiţi cu cei care încă mai rămân în zonele de luptă din Donbas. Vă rugăm să-i convingeţi că este necesar să plece, mai ales dacă sunt familii cu copii. Dacă aveţi posibilitatea de a ajuta persoanele strămutate, faceţi-o”, a transmis prşedintele ucrainean, relatează news.ro.

UPDATE 07.30 ONU va investiga atacul asupra închisorii din Doneţk

ONU a anunţat că doreşte să investihjeze atacul asupra închisoriin din Doneţk, soldat cu moatea a 40 de prizonieri de război.  „În legătură cu recenta tragedie din închisoarea Olenivka, suntem gata să trimitem o echipă de experţi capabilă să desfăşoare o anchetă, cu permisiunea părţilor”, a declarat Farhan Haq, purtătorul de cuvânt adjunct al secretarului general al Naţiunilor Unite.

UPDATE 07.00 Regimentul Azov consideră atacul de la închisoarea Olenivka drept un act de execuţie publică

Regimentul Azov consideră uciderea în masă a prizonierilor de război ucraineni în satul Olenivka drept un act de execuţie publică, pe care Rusia l-a comis cu impunitate, relatează Ukrinform. „Considerăm atacul de la Olenivka drept un act de execuţie publică. Rusia l-a comis cu impunitate. Ei sunt obişnuiţi cu faptul că nimeni nu îi va trage la răspundere, chiar şi pentru încălcări deschise ale legilor, obiceiurilor şi regulilor de război. Prin urmare, noi, Azov, Ucraina ca stat şi întreaga lume civilizată vom riposta cu durere, astfel încât Rusia să îşi amintească acest lucru o dată pentru totdeauna”, a declarat comandantul interimar al Regimentului Azov, maiorul Mykyta Nadtochii. Potrivit lui Nadtochii, soldaţii de la Azov află numele executanţilor şi organizatorilor execuţiei prizonierilor şi au deja informaţii preliminare, dar nu sunt pregătiţi încă să anunţe detaliile, relatează news.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Mama Andreei, studenta de la Medicină ucisă de Mirel, în stare de șoc după ce...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?