Liz Truss: Putin se umilește pe scena internațională. Sancțiunile trebuie să rămână în vigoare până când toate trupele ruse vor părăsi Ucraina

Liz Truss: Putin se umilește pe scena internațională. Sancțiunile trebuie să rămână în vigoare până când toate trupele ruse vor părăsi Ucraina
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 13/05/2022, 10:19

Ministrul britanic de Externe, Liz Truss, a declarat că sancțiunile internaționale impuse împotriva Rusiei vor trebui să fie ridicate numai atunci când Moscova își va retrage toți soldații din Ucraina.

Aceasta a făcut declarația în cadrul reuniunii miniștrilor de Externe ai statelor G7, care are loc în Germania. Truss a adăugat că președintele Rusiei, Vladimir Putin, „se umilește” la nivel internațional prin acțiunile pe care le întreprinde în Ucraina.

Totodată, ea a adăugat că este crucial ca Rusia să piardă războiul din Ucraina, tocmai pentru a nu obține beneficii ulterior.

„Putin se umilește pe scena mondială. Trebuie să ne asigurăm că se confruntă cu o înfrângere în Ucraina, care îi refuză orice beneficiu și care, în cele din urmă, constrânge continuarea agresiunii”, a spus ea.

Liz Truss cere noi sancțiuni la adresa Rusiei

De asemenea, ministrul britanic a mai spus că statele care susțin Ucraina ar trebui să impună și mai multe sancțiuni la adresa Rusiei și să meargă „mai departe și mai repede” pentru a sprijini Kievul, informează G4Media.

„Cea mai bună securitate pe termen lung pentru Ucraina va veni din faptul că va fi capabilă să se apere singură. Asta înseamnă să îi oferim Ucrainei o cale clară de acces la echipamente la standarde NATO”, a adăugat Liz Truss.

Între timp, compania de stat rusească din domeniul energiei Gazprom a transmis că va înceta să mai trimită gaz rusesc prin conducta Yamal, care traversează Polonia, după ce Kremlinul a impus sancțiuni unor companii străine.