Lloyd Austin a anunțat, la Kiev, asistență militară suplimentară pentru Ucraina

Lloyd Austin a anunțat, la Kiev, asistență militară suplimentară pentru Ucraina
Publicat: 20/11/2023, 22:08
Actualizat: 20/11/2023, 22:10

Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, a anunțat luni, în cursul unei vizite la Kiev, asistență militară suplimentară pentru Ucraina, în valoare de 100 de milioane de dolari, în eforturile de respingere a invaziei ruse, după ce președintele Joseph Biden a argumentat că sprijinul acordat de Washington reprezintă ”o investiție pentru securitatea” Statelor Unite.

Lloyd Austin s-a întâlnit, luni, la Kiev, cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Șeful Pentagonului a anunțat asistență militară suplimentară, în valoare de 100 de milioane de dolari. Washingtonul va livra armatei ucrainene muniție pentru sisteme antiaeriene, obuze de artilerie și armament anti-tanc.

”Mesajul pe care îl aduc astăzi, domnule președinte, este că Statele Unite sunt alături de dumneavoastră și vor rămâne alături mult timp. Împreună cu aliații și partenerii, vom continua să susținem necesitățile urgente ale Ucrainei pe câmpul de luptă și exigențele în materie de apărare pe termen lung”, a afirmat Lloyd Austin, cu ocazia întâlnirii cu Volodimir Zelenski.

”Lupta Ucrainei împotriva agresiunii (președintelui Vladimir) Putin este un maraton. Dar forțele armate ucrainene continuă să înregistreze progrese constante. Statele Unite vor continua să colaboreze cu aliații și partenerii pentru a se asigura că Ucraina are tot ce trebuie pentru a avea succes pe câmpul de luptă”, a subliniat Lloyd Austin.

Președintele Ucrainei a salutat angajamentul Washingtonului, în contextul disputelor din Congresul SUA pe tema asistenței militare destinate Kievului. ”Vizita este un semnal important. Contăm pe sprijinul dumneavoastră”, a afirmat Volodimir Zelenski, potrivit cotidianului Le Monde.

Președintele Joseph Biden a argumentat, într-un articol publicat în cotidianul The Washington Post, că Statele Unite își vor menține angajamentele față de Ucraina, în eforturile de respingere a invaziei militare ruse, și față de Israel, în contextul conflictului militar cu grupul islamist palestinian Hamas.

”Lumea este într-un moment de inflexiune, iar alegerile pe care le facem, inclusiv în crizele din Europa și din Orientul Mijlociu, vor determina direcția viitorului nostru pentru generațiile care vin”, a afirmat Biden, acuzând mișcarea islamistă Hamas și Rusia că atacă națiuni democratice.

”America nu poate și nu va permite acest lucru, ținând cont de interesele noastre de securitate națională și pentru binele întregii lumi. Statele Unite sunt o națiune esențială. (…) Dacă ne îndepărtăm de provocările de astăzi, va crește riscul extinderii conflictului, iar costurile de abordare a crizelor vor crește. Nu vom permite acest lucru. (…) Angajamentul nostru de astăzi pentru Ucraina este o investiție pentru securitatea noastră. Oprește apariția unui conflict mai mare mâine”, a subliniat Biden.

Statele Unite au acordat Ucrainei asistență militară de aproximativ 44 de miliarde de dolari de la începerea invaziei militare ruse, în februarie 2022.

Foto: Profimedia

Citește și:

Biden crede că sunt șanse pentru un acord privind eliberarea a zeci de ostatici din Fâșia Gaza / Israelul consideră ”critice” următoarele zile

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Diva şi-a lăsat chiloţeii în vine şi a început să 🙊 O recunoşti? E celebră
FOTO. Imagini hot cu Miss Univers, soția celebrului milionar român!
O fată de 17 ani, dispărută de luni de zile, a fost găsită îngropată în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic machiaj. Galerie foto FABULOASĂ
Motivul crimei odioase din Bistriţa. Ucisă de soţ în faţa copiilor, tânăra s-a prăbuşit la...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
🇷🇴 Mai multe mașini ARO din flota armatei au fost scoase la vânzare. Cât costă...
Experiența inedită trăită de o femeie. S-a trezit cu 86 de milioane de dolari în...
Recalcularea pensiilor vine cu dezavantaje pentru unii români. Pensionarii care nu primesc bani în plus...
Cu ce domniță a fost surprins Dorian Popa: A uitat-o pe Babs!
Atac terorist în Paris. Atacatorul a strigat "Allah akbar" şi a atacat trecători în centrul...
Pro TV a 'spart' banca! Ireal câţi bani vor primi concurenţii de la Survivor România...
„Cea mai BEATĂ PASĂRE” din Noua Zeelandă este o specie de PORUMBEL DURDULIU!
UNGARIA cutremură Europa! Viktor Orban anunţă apocalipsa: Rău, e rău pentru toată lumea
Zelenski, sabotat din interior. L-au atacat direct
Rona Hartner a fost uitată de colegii de breaslă în ziua înmormântării. Doar două persoane...
BANCUL ZILEI. Vasile: Nu vă supărați, aveți o bere? Ion:– La ce îți mai trebuie,...