Loterie doar pentru persoanele vaccinate. Premii de peste 30 de milioane de euro

Loterie doar pentru persoanele vaccinate. Premii de peste 30 de milioane de euro
Loterie doar pentru persoanele vaccinate / Sursa FOTO: pixabay.com
Publicat: 27/05/2021, 10:54

Polonia a găsit o modalitate inedită prin care urmărește să convingă populația să se vaccineze împotriva Covid-19. Va organiza o loterie doar pentru persoanele imunizate, iar premiile puse la bătaie sunt uriașe. Peste 30 de milioane de euro sunt în joc.

Loteria Programului Național de Vaccinare se lansează la 1 iulie, au anunțat autoritățile de la Varșovia.

Polonezii pot câștiga scutere și bonuri de benzină

„Aproximativ o persoană din 2.000 va primi 110 euro, ceea ce reprezintă un premiu garantat, dar fiecare participant la loterie va avea șansa de a câștiga. În fiecare săptămână vor fi extrase premii de până la 11.000 de euro, cât și premii tangibile, cum ar fi: scutere electrice, bonuri de combustibil și bonuri de asigurare”, a spus ministrul Michal Dworczyk, șeful de cabinet al premierului polonez, preluat de site-ul polandin.com.

De asemenea, lunar, se vor acorda două premii în valoare de 22.000 de euro fiecare și o mașină hibridă. În final, se vor extrage doi câștigători pentru un premiu de 220.000 de euro și o mașină hibridă.

Începând cu data de 15 iunie, autoritățile locale din Polonia vor fi obligate să asigure un punct de vaccinare Covid-19 în timpul tuturor evenimentelor culturale sau sportive de masă. Până acum, în Polonia au fost vaccinate peste 18 milioane de persoane, dintre care 12 milioane cu ambele doze.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase