Măcel la o petrecere în Bretania, Franța. Sute de oameni s-au bătut cu polițiștii care au venit să întrerupă distracția (VIDEO)

Măcel la o petrecere în Bretania, Franța. Sute de oameni s-au bătut cu polițiștii care au venit să întrerupă distracția (VIDEO)
Măcel la o petrecere în Bretania, Franța. Sute de oameni s-au bătut cu polițiștii care au venit să întrerupă distracția / Sursa FOTO: Twitter
Publicat: 19/06/2021, 20:28

Incidente violente în Franța vineri, 18 iunie. O petrecere în Bretania s-a transformat într-un adevărat măcel între oamenii care voiau să se distreze și polițiștii veniți să pună capăt „dezmățului”. În luptele care s-au dat, o persoană a rămas fără o mână, secționată de la nivelul umărului.

Potrivit autorităților, petrecerea de pe hipodromul din apropierea orașului Redon, regiunea Bretania, a fost una ilegală. În schimb, organizatorii evenimentului susțin că totul s-a desfășurat legal, iar polițiștii sunt cei care au folosit forța excesivă, intervenind fără discernământ.

Luptele au durat șapte ore

La petrecerea de lângă Redon au participat aproximativ 1.500 de oameni, arată Liberation. „Au avut loc ciocniri foarte violente”, scriu britanicii despre luptele care au durat mai bine de şapte ore. În bătaia generală iscată, cinci polițiști au fost răniți.

Acum, autorităţile şi petrecăreţii se învinuiesc reciproc pentru ce s-a întâmplat. Evenimentul a fost organizat pe reţelele de socializare, dar fără a avea aprobarea autorităţile locale. Prefectul Emmanuel Berthier susține că oamenii care participau la petrecere „au avut un singur scop – să se bată cu forţele de ordine”. El chiar i-a acuzat pe aceștia că au aruncat cu sticle incendiare, bile mari din metal şi bucăţi de beton în polițiștii chemați să intervină.

La rândul lor, organizatorii evenimentului afirmă că jandarmii care au intrat în  mulțime au folosit gaze lacrimogene şi grenade paralizante. „Gaze lacrimogene şi grenade paralizante s-au revărsat asupra mulţimii care voia doar să petreacă”, a declarat unul dintre organizatori.

Una dintre victime a rămas fără o mână

În timpul violențelor, un bărbat în vârstă de 22 de ani şi-a pierdut o mână. Informația este confirmată chiar de procurorii din Rennes, care au deschis o anchetă pentru a determina ce s-a întâmplat în acest caz. Până la finalizarea investigației, cinci persoane au fost arestate, informează Poliţia națională.

Petrecerea a fost organizată în memoria lui Steve Maia Caniço, un bărbat în vârstă de 24 de ani care s-a înecat în Loara, în 2019. El a murit atunci în busculada creată după ce polițiștii au descins la un concert dintr-un festival de muzică. Trupul său a fost găsit după mai bine de o lună de căutări. La momentul respectiv, oamenii care au participat la concertul din Nantes au susținut că intervenţia forţelor de ordine fusese una exagerată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase