„Măcelarul din Mariupol” aplică brutalitatea pe care a învățat-o în Siria cu proprii subordonați. Mihail Mizințev: „De ce acest idiot nu șchiopătează încă?”

Măcelarul din Mariupol aplică brutalitatea pe care a învățat-o în Siria cu proprii subordonați. Mihail Mizințev: De ce acest idiot nu șchiopătează încă?
"Măcelarul din Mariupol" aplică brutalitatea pe care a învățat-o în Siria cu proprii subordonați. Mihail Mizințev: "De ce acest idiot nu șchiopătează încă?"/FOTO: The Times
Publicat: 25/03/2022, 18:47

Generalul rus Mihail Mizințev, recunoscut ca „Măcelarul din Mariupol” nu pare a avea milă nici de proprii subordonați. Într-o înregistrare făcută public, generalul se adresează cu violență unui subordonat care nu s-a îmbrăcat corespunzător, potrivit Ziare.com

Într-un clip audio împărtășit de un oficial ucrainean, Olexander Scherba, brutalul Mizințev poate fi auzit reproșându-i unui ofițer subordonat faptul că nu a luat măsuri extrem de dure asupra unui soldat.

”Uită-te la ăsta. Nu s-a îmbrăcat în uniformă, ci în puloverul lui de mizerie. Uită-te la el cum stă, încruntat, cu ochii lui de bovină. De ce mai servește? Și de ce ar trebui să-mi pierd timpul cu gunoaiele tale?

De ce fața lui nu este încă mutilată? De ce nu i-a tăiat nimeni urechile? De ce acest idiot nu șchiopătează încă?”, ar fi spus generalul.

Generalul-colonel Mihail Mizintsev, în vârstă de 59 de ani, este șeful Centrului Național pentru Managementul Apărării, o structură de comandă înființată în 2014 pentru a dirija operațiunile militare ale Rusiei.

Peisajul pustiu al Mariupolului, cu clădiri distruse de bombe, amintește de Alep, orașul sirian redus la ruine în urmă cu șase ani.

There are clear similarities between the tactics employed by troops under the command of Mizintsev in Ukraine, top, and Aleppo, bottom, the Syrian city that was reduced to rubble in 2016

Aceasta nu este o coincidență. Potrivit oficialilor militari ucraineni, ambele bombardamente au fost coordonate de același comandant, un om pe care îl numesc Măcelarul din Mariupol.

După săptămâni de asediu, în timpul cărora se crede că 80 la sută din infrastructura Mariupolului a fost distrusă, Serhiy Bratchuk, purtătorul de cuvânt al cartierului general militar din Odesa, a atribuit responsabilitatea pentru atac lui Mizintsev.