Macron: „Franța a suferit un alt atac terorist islamist”. Trei oameni au murit și alți 16 au fost răniți. Cine era atacatorul care a fost împușcat mortal de poliție. UPDATE

Macron: „Franța a suferit un alt atac terorist islamist. Trei oameni au murit și alți 16 au fost răniți. Cine era atacatorul care a fost împușcat mortal de poliție. UPDATE
Publicat: 24/03/2018, 10:37

UPDATE 19:59Trei persoane au fost ucise, iar alte 16 au fost rănite în atacurile „teroriste” islamiste comise vineri în sudul Franței, a anunțat vineri seară președintele Emmanuel Macron, potrivit postului FranceInfo și cotidianului Le Figaro.

Autoritățile franceze suspectează că este vorba de un atac terorist.

Președintele Franței a salutat „curajul” unui jandarm care s-a oferit să fie luat ostatic în locul unui civil, în supermarketul din localitatea Trèbes. „A salvat viețile și a făcut onoare armei sale și țării noastre. Acum luptă între viață și moarte, iar gândurile noastre sunt la el și la familia lui”, a spus Macron.

„Țara noastră a suferit un alt atac terorist islamist. Teroristul a fost identificat; a fost împușcat mortal de serviciile de intervenție; ancheta va trebui să ofere răspunsuri la câteva întrebări importante: când s-a radicalizat? Când și în ce mod a procurat arma?”, a adăugat Macron.

Atacatorul, cunoscut de poliție

Potrivit Le Figaro, atacatorul care se numește Redouane Lakdim, 26 de ani, a făcut obiectul unei supravegheri a poliției. Ei a intrat în atenția oamenilor legii din Franța în 2016 după mai multe deplasări în țări unde erau tabere de formare ale jihadiștilor. Potrivit ministrului de interne, Gérard Collomb, autoritățile nu au crezut însă că acesta se radicalizase. „S-a întâmplat brusc”, a spus el.

Rețeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacurile comise vineri în sudul Franței. Anunțul a fost făcut de către agenția Amaq News, aparținând rețelei teroriste Stat Islamic, care a precizat că atacurile au fost efectuate de către un „soldat” al organizației jihadiste, ca răspuns la atacurile efectuate împotriva pozițiilor ocupate de către militanții Stat Islamic.

Un jandarm s-a oferit voluntar în locul unui ostatic. „Este un act de eroism”

Redouane Lakdima furat mai întâi o mașină în orașul Carcassonne, omorând un pasager și rănindu-l pe șofer. El a rănit apoi un polițist și a mers într-un supermarket din Trebes, la 10 kilometri distanță, unde a ucis încă două persoane.

Un locotenent-colonel în vârstă de 45 de ani s-a oferit voluntar în schimbul unui ostatic și este în „stare gravă”, a declarat Gérard Collomb, ministrul francez de Interne, salutând „curajul” acestuijandarm.

„Este vorba de un act de eroism cu carejandarmii și polițiștii implicați în protejarea cetățenilor noștri sunt obișnuiți”, a spus Collomb, aflat în vizită în localitatea Trebes, unde a avut loc luarea de ostatici.

UPDATE 17:10: Trei persoane au fost ucise, iar cinci au fost rănite în urma atacurilor armate comise vineri în sudul Franței, au anunțat autoritățile vineri după-amiază, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Trei persoane au fost ucise, alte trei sunt în stare gravă în urma atacurilor, în vreme ce alte două persoane au răni de gravitate medie, au comunicat autoritățile.

UPDATE 16:55: Rețeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacurile comise vineri în sudul Franței, soldate cu trei morți și trei răniți, informează site-ul postului France 24.

Anunțul a fost făcut de către agenția Amaq News, aparținând rețelei teroriste Stat Islamic, care a precizat că atacurile au fost efectuate de către un „soldat” al organizației jihadiste, ca răspuns la atacurile efectuate împotriva pozițiilor ocupate de către militanții Stat Islamic.

În timpul atacului, atacatorul a pretins că este membru al rețelei teroriste Stat Islamic. Acesta a fost ucis de către forțele de securitate.

Autorul luării de ostatici din orașul francez Trebes ar fi un marocan suspecat de radicalizare islamică, iar înaintea atacului acesta ar fi strigat „Allah Akbar”.

UPDATE 16:03:Autorul luării de ostatici din localitatea franceză Trèbes a fost împușcat mortal de agenții serviciilor de intervenție, afirmă surse citate de cotidianul Le Figaro.

Forțele speciale au intervenit vineri după-amiază în supermarketul din localitatea Trèbes unde avea loc o luare de ostatici.

Autorul atacului a fost împușcat mortal de forțele de intervenție, au declarat surse citate de cotidianul Le Figaro.

Presupusul autor al luării de ostatici era un cetățean francez de origine marocană în vârstă de 25 de ani.

Ministrul francez de Interne, Gérard Collomb, s-a deplasat la supermarketul în care a avut loc luarea de ostatici.

UPDATE 15:12:Cel puțin doi oameni au murit și alți trei au fost răniți în urma luării de ostatici din orașul francez Trebes, a relatat presa locală citată de Le Figaro.Potrivit sursei citate, una dintre persoanele rănite se află în stare gravă.

UPDATE 15:07:Autorul luării de ostatici din orășelul francez Trèbes cere eliberarea lui Salah Abdeslam, membru al celulei teroriste care a comis atentatele de la Paris, informează postul FranceInfo.Individul, un islamist de origine marocană care susține că este membru al rețelei teroriste Stat Islamic, a comis două atacuri armate în zona Trèbes / Aude (Carcassone).

UPDATE 14:14:Prim-ministrul Franței, Edouard Philippe, a declarat, vineri, că luarea de ostatici din orașul francez este un act terrorist, informează Le Figaro. „Totul sugerează că este un act terorist”, a declarat premierul francez.

Potrivit autorităților, atacatorul pretinde că este membru al rețelei teroriste Stat Islamic.

„Din păcate, avem informații despre o persoană sau două care ar fi decedat, însă nu putem să trimitem un doctor înauntru”, a declarat Jean-Valéry Letterman, comandant al Jandarmeriei franceze.

Prim-ministrul francez Édouard Philippe a precizat că situația din Trebes este „serioasă”, adăugând că procurorii din divizia Antiteroristă din Paris investighează incidentul.

Un individ înarmat cu un pistol a luat ostatici într-un supermarket din localitatea Trebes, situată în apropierea orașului Carcassonne din sudul Franței, a anunțat, Ministerul francez de Interne, iar atacatorul pretinde că este membru al rețelei teroriste Stat Islamic, relatează site-ul postului BBC News.

Martorii au precizat că un bărbat înarmat a intrat în supermarket în jurul orei locale 11 (12, ora României) și a tras mai multe focuri de armă, relatează BFMTV.

Potrivit ziarului La Dépêche du Midi, atacatorul a intrat în supermarket, unde a deschis focul asupra unui ofițer de securitate, iar ulterior a luat mai mulți ostatici.

Forțele speciale de Poliție au ajuns la supermarketul „Super U”. Prefectura din Aude a anunțat pe Twitter că în zona supermarketului are loc o amplă operațiune a forțelor de securitate și i-a îndemnat pe oameni să evite zona pentru a facilita accesul forțelor de securitate.

Potrivit autorităților, atacatorul pretinde că este membru al rețelei teroriste Stat Islamic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață