• Publicat:
Internațional

MAE avertizează românii că noi zone din Grecia sunt afectate de ploi torențiale și furtuni

MAE avertizează românii că noi zone din Grecia sunt afectate de ploi torențiale și furtuni
Ministerul de Externe atenționează românii care se află sau vor să călătorească în Grecia, că mai multe zone vor fi afectate de ploi torențiale, furtuni și vând în rafale, începând de duminică seară, informează instituția, într-un comunicat de presă.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul local de Meteorologie a transmis situația actualizată a zonelor ce vor fi afectate de vreme nefavorabilă începând din seara zilei de 13 iulie 2019, respectiv ploi torențiale, furtuni, vânt în rafale”, au transmis reprezentanții MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Zonele afectate de vremea nefavorabilă sunt: – Salonic; – Chalkidiki; – Golful Thermaikos; – Insulele Sporade; – Estul Macedoniei; – Thraki; – Insulele din Nordul Mării Egee; – Insulele Ionice de Nord; – Epir.

De asemenea, cetățenii români pot solicita asistență consulară „la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 și +302106744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență”, mai spune sursa citată.

Pentru românii care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

MAE mai recomandă „consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu>, www.mae.ro> și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie”, potrivit sursei menționate.

 

Inchide