Malta renunță la închiderea frontierelor pentru persoanele nevaccinate, dar impune carantină

Malta renunță la închiderea frontierelor pentru persoanele nevaccinate, dar impune carantină
Publicat: 14/07/2021, 15:45
Actualizat: 14/07/2021, 15:46

Decizia Maltei de a interzice accesul străinilor care nu sunt vaccinaţi împotriva coronavirusului a fost criticată de Comisia Europeană, iar Guvernul țării anunță că a renunțat la această măsură, însă va impune carantină, conform postului BFMTV.

„Persoanele care vin în Malta fără a avea certificat de vaccinare vor fi obligate să stea o perioadă în carantină”, a anunţat Guvernul Maltei. Nu este clar cât va fi durata carantinei.

Guvernul Maltei anunţase că străinii care nu sunt vaccinaţi împotriva coronavirusului nu vor mai putea avea acces pe teritoriul maltez începând de miercuri.

Decizia controversată a fost criticată de Comisia Europeană. „Deciziile trebuie să fie proporţionate şi nediscriminatorii. Avem preocupări că aceste măsuri riscă să fie discriminatorii în raport cu persoanele care nu sunt vaccinate în totalitate”, avertizase Christian Wigand, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Și Franța a criticat Malta pentru decizia de a-și închide frontierele pentru cetățenii nevaccinaţi

Secretarul de stat francez pentru Afaceri europene a declarat duminică, 11 iulie, că decizia Maltei de a-şi închide frontierele pentru cetățenii nevaccinaţi împotriva Clovid-19 „contravine regulilor europene”. Clément Beaune a făcut apel la autorităţile malteze să accepte paşaportul sanitar comunitar, pe care UE l-a introdus începând cu data de 1 iulie.

„Nu o condamn, dar decizia pe care a luat-o Malta este contrară regulilor europene. Cred că trebuie să ne ţinem de cadrul nostru şi să-l aplicăm integral. Acest cadru este cel al paşaportului sanitar european”, a reacționat Clément Beaune în presa din Hexagon.

„Aş prefera ca autoritățile malteze să revină asupra deciziei lor”, a adăugat oficialul francez.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase