Marea Britanie a inclus țara noastră pe lista verde cu risc epidemiologic. Ce trebuie sa știe românii care călătoresc în această zonă

Marea Britanie a inclus țara noastră pe lista verde cu risc epidemiologic. Ce trebuie sa știe românii care călătoresc în această zonă
Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 05/08/2021, 17:39
Actualizat: 05/08/2021, 17:52

România a fost inclusă de Marea Britanie pe lista verde a țărilor cu risc epidemiologic, începând din 8 august. Astfel, conform noilor reguli, cetățenii români care sosesc în Marea Britanie nu vor mai sta în caratină, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu.

Însă, românii care merg în această zonă vor fi nevoiți să prezinte rezultatul unui test PCR negativ, făcut înainte de intrarea în țară, dar și să se re-testeze la două zile după ce au ajuns în Regatul Unit, potrivit BBC.

Guvernul Regatului Unit a stabilit țările care intră pe noile zone roșii, galbene și verzi valabile pentru Anglia, celelalte națiuni fiind responsabile de propriile lor liste. În acest context, Scoția și Irlanda de Nord au confirmat că vor adopta aceleași schimbări ca și Anglia.

Totuși, Guvernul din Țara Galilor a criticat modul „ad-hoc” în care guvernul britanic a stabilit noile condiții de călătorie. Acesta a anunțat că se va gândi dacă va adopta cele mai recente modificări.

„Recomandarea noastră este să se evite toate călătoriile, în afară de cele esențiale, din cauza riscului continuu de infectare”, au precizat reprezentanții Guvernului din Țara Galilor.

Deciziile guvernului britanic:

  • Trecerea din lista galbenă în cea verde a următoarelor state: Austria, Germania, Slovenia, Slovacia, Letonia, România și Norvegia;
  • Trecerea din lista roșie în cea galbenă a următoarelor state: India, Bahrain, Qatar și Emiratele Arabe Unite;
  • Trecerea din lista galbenă în lista roșie pentru: Georgia, Mexic, La Reunion și Mayotte.

CITEȘTE ȘI:


Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase