Marele Muftiu al Egiptului: “Mesajul nostru principal este pacea mondială”

Marele Muftiu al Egiptului: “Mesajul nostru principal este pacea mondială”
Publicat: 23/08/2021, 12:20
Actualizat: 23/08/2021, 12:22

Un eveniment extrem de important pentru o bună înțelegere a mișcărilor mondiale în lupta împotriva terorismului și a organizațiilor extremiste a avut loc în această vară, atunci când Marele Muftiu al Egiptului, Shawki Ibrahim Abdel Karim Allam, a avut o teleconferință cu membrii Camerei Lorzilor din Marea Britanie.

Pentru a înțelege contextul internațional și al rolul pe care Egiptul îl joacă zi de zi în lupta cu aceste amenințări globale, vă prezentăm câteva fragmente din discursul Marelui Muftiu al Egiptului (n.r. – o poziție similară Prea Fericiților Patriarhi din ortodoxie): “În calitatea noastră de cărturari musulmani, ne-am asumat responsabilitatea de a promova adevărata imagine a Islamului, sperând că vom oferi lumii o mai bună înțelegere a Islamului.

După cum știți cu toții, întreaga lume se află în prezent sub amenințarea terorismului, iar noi suntem cu toții în aceeași barcă și suntem obligați să cooperăm și să economisim efortul de combatere a acestui pericol ce amenință pe toată lumea. Nu vom putea realiza niciun progres tangibil în acest sens, cu excepția cazului în care fiecare parte își asumă responsabilitatea”.

Egiptul – măsuri concrete și eficiente pentru combaterea mesajelor extremiste

Marele Muftiu al Egiptului a continuat expunerea susținută în fața Camerei Lorzilor din Marea Britanie vorbind despre acțiunile concrete intreprinse de țara sa: “Egipt a simțit acest pericol și a întreprins un grup de proceduri pentru a face față propagandei media al organizațiilor teroriste, inclusiv ISIS. Aceste proceduri includ înființarea unui observator pentru monitorizarea mișcărilor radicale, observator care combate și demască acest flagel printr-o metodologie științifică și prin înființarea unui centru de instruire specializat în abordarea organizațiilor extremiste.

Mai mult, a exploatat enormul salt electronic și socialul modern pentru a ajunge la cel mai mare număr posibil de persoane din diferite țări și în diferite limbi. A lansat peste zece pagini oficiale pe rețelele sociale pentru a combate extremiștii, care sunt urmărite de aproape 12 milioane de utilizatori.

Egiptul a lansat un jurnal online „Basira” în arabă și engleză și a tradus peste 1000 de propovăduiri în engleză, franceză și germană, în care un număr mare dintre acestea sunt legate de respingerea acuzațiilor grupurilor extremiste și aparentele lor învățături și a lansat o enciclopedie pentru abordarea problemelor radicalismului și în limbi străine”.

Marele Muftiu al Egiptului, Shawki Ibrahim Abdel Karim Allam, a avut o teleconferință cu membrii Camerei Lorzilor din Marea Britanie

“Informați-vă despre Egipt din surse sigure”

În continuarea întâlnirii, Marele Muftiu al Egiptului a concluzionat: “Egiptul a făcut pași mari în demontarea propagandei extremiste si teroriste și a avertizat lumea în mod repetat asupra acestui flagel. În Egipt, noi abordăm problemele extremismului religios din perspectiva mesajului nostru principal care este pacea mondială.

Egiptul apreciază interesul întregii lumi pentru mișcarea care are loc în interiorul țării și aici ar trebui subliniat importanța înțelegerii realității egiptene cu conținutul său și a contextelor corecte și a preluării informațiilor despre Egipt și ce se întâmplă aici din surse de încredere.

Noi, ca erudiți, am întărit religia în Egipt și în străinătate, subliniind interesele comune între Islam, creștinism și alte religii și am insistat că statul modern trebuie să fie construit pe temelia justiției și a statului de drept”.

Frăția Musulmană – irelevantă pentru Islam

”Frăția musulmană  este poate cea mai cunoscută organizație de acest fel la nivel european, iar oamenii de pretutindeni trebuie să înțeleagă că ea nu este propovăduitoarea islamului, este un grup terorist care răspândește instabilitatea și amenință pacea și securitatea acolo unde acționează. Mesajul și scopul lor terorist sunt irelevante pentru Islam”

Marele Muftiu al Egiptului, Shawki Ibrahim Abdel Karim Allam

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”