Marine Le Pen: Sancțiunile împotriva Rusiei, ”o succesiune de eşecuri care nu servesc la absolut nimic”

Marine Le Pen: Sancțiunile împotriva Rusiei, ”o succesiune de eşecuri care nu servesc la absolut nimic”
Sursa FOTO: Twitter
Publicat: 02/08/2022, 21:55
Actualizat: 02/08/2022, 21:57

Şefa extremei drepte franceze, Marine Le Pen, a cerut marţi abandonarea sancţiunilor impuse Rusiei ca urmare a declanșării războiului din Ucraina. Ea consideră că sunt o ”succesiune de eșecuri care nu servesc la absolut nimic” în afară de faptul că îi fac să sufere pe europeni.

„Eu vreau” ca sancţiunile „să dispară, pentru a evita ca Uniunea Europeană (UE) să ajungă la un blackout în importurile de gaze”, a declarat într-o conferinţă de presă, la Adunarea Naţională, şefa deputaţilor Rassemblement National (RN, extremă dreapta), potrivit news.ro.

„Aceste sancţiuni nu servesc la absolut nimic, în afară de a face să sufere popoarele europene şi, de altfel, poporul francez”, a subliniat Marine Le Pen.

„Trebuie să fii cu adevărat de rea-credinţă să nu constaţi că, în ciuda lăudăroşeniei Guvernului nostru, economia rusă nu este în genunchi şi nu se află în încetare de plăţi”, consideră deputata din Pas-de-Calais.

”Noi suntem mai mult victime ale acestor sancţiuni decât Rusia”, care a găsit alţi ”clienţi” şi care ”ocoleşte diverse embargouri”, mai spune finalista în alegerile prezidenţiale franceze.

Marine Le Pen denunţă o ,,succesiune de eşecuri” ale UE

Marine Le Pen avertiza la 1 iunie cu privire la ,,consecinţe cataclismice asupra puterii de cumpărare a francezilor” ale celor şase serii de sancţiuni impuse Rusiei de către Bruxelles.

”Adevărata sancţionare a Rusiei ar fi fost să se ajungă la prăbuşirea preţurilor gazelor naturale şi petrolului, ceea ce ar fi strangulat şi mai mult financiar această țară”, declara atunci Le Pen.

Marinela Sarbu
Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase